Endelig starter EM!

I dag starter Europamesterskapet i fotball. Her er tipsene jeg starter turneringen med.

Det polske håp: Polens Robert Lewandowski scorer mot Andorra i treningskamp 2. juni. Lewandowski er mannen Polen håper skal score EM-målene laget trenger for å avansere til kvartfinale. Foto: EPA/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT
Det polske håp: Polens Robert Lewandowski scorer mot Andorra i treningskamp 2. juni. Lewandowski er mannen Polen håper skal score EM-målene laget trenger for å avansere til kvartfinale. Foto: EPA/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er EM! Kona er informert om at kveldene er hellige, og barna fikk beskjed om at barne-TV tar sommerferie i juni. De tok det med sin vanlige ro og fatning, noe som vil si vantro hyl og frustrert lugging. Når de blir litt større vil de få forstå at det er langt viktigere å se Polen — Hellas enn postmann Pat bruke helikopter for å levere nok en Ellos-katalog til fru Goggins.

Oddsspill på EM Det er naturlig at mange tippere leverer litt ekstra spill under store turneringer, hvor det er underholdningsverdien som er viktigst. En konkurranse som EM, hvor all informasjon er kjent og et høyt antall tippere på alle nivåer er engasjert, er sjelden den beste anledningen til å gjøre de mest lønnsomme spillene.

Underholdningsverdien er enorm, og når man også kan spille mens kampene pågår (les min artikkel om Liveoddsen) er det mange muligheter. Bruk sunne spilleprinsipper, les deg opp på kampene og spill aldri for mer enn du har råd til å tape. Jada, mamma.

Hjemmefordel i åpningskampen? I år er det Polen og Ukraina som har hjemmefordel i EM. Om dette er en stor fordel eller ikke, kan diskuteres. Ser vi på de åtte siste EM har vertslandene bare vunnet tre av totalt ti åpningskamper i gruppespillet (ti fordi det i to EM, 2008 og 2000, var to arrangører, slik det er i år).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer