Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig startklar

Det er snart et år siden Gunn-Rita Dahle Flesjå (35) ble syk. 2. påskedag gjør hun comeback.

- Endelig, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

Mandag stiller hun i verdenscupen i landeveissykling i Italia. Det blir det første rittet siden en mageinfeksjon slo henne ut sist sommer.

Egentlig skulle hun kjørt et terrengritt forrige uke, men hun syntes ikke kroppen var helt klar, og droppet det.

Nå går derimot ting bedre.

Steinharde intervaller

- Jeg merker jo at det fortsatt er litt å gå på. Jeg er ikke tilbake der jeg var på mitt sterkeste. Men treninga i det siste har gitt meg forsterket tro på at jeg kan komme dit igjen. Vi har gjennomført veldig bra trening her i Italia de siste ukene, og før helga kjørte vi noen knalle intervalløkter. Det beit skikkelig, sier Gunn-Rita.

- Hvorfor gjør du comeback med racersykkel?

- For å få meg noen kilometer, og for å få fartstrening. Det går jo så styggelig fort på asfalten, og jeg trenger den type trening også.

TILBAKE ETTER SYKDOM: En mageinfeksjon har holdt Gunn-Rita Dahle Flesjå unna konkurranse siden sommeren. 2. påskedag er det klart for comeback. Foto: TORMOD BRENNA/DAGBLADET
TILBAKE ETTER SYKDOM: En mageinfeksjon har holdt Gunn-Rita Dahle Flesjå unna konkurranse siden sommeren. 2. påskedag er det klart for comeback. Foto: TORMOD BRENNA/DAGBLADET Vis mer

- Ambisjoner?

- De kjører styggfort, de jentene som kjører i verdenscupen. Jeg kommer nok til å få mer enn nok med å sitte i hovedfeltet underveis. Og det er der jeg akter å befinne meg.

Etterspurt

Selv om Gunn-Rita ikke har kjørt et eneste ritt siden forsommeren i fjor, er hun fortsatt heit i sykkelkretser nedover på kontinentet. I Italia har hun sitt eget løp oppkalt etter seg, Gunn-Rita Marathon.

Det kjøres rett etter påske, og over 300 eminenser og pressefolk har meldt sin ankomst til en presentasjon av løpet kommende uke.

-.Det er helt sprøtt. De har leid et helt slott for begivenheten, sier Gunn-Rita.

Uten kontrakt

At formen begynner å komme tilbake, kan fort være gull verdt for Gunn-Rita. Etter denne sesongen går nemlig samtlige sponsorkontrakter ut. Hun vil ikke få problemer med å skaffe seg nye, men verdien av dem vil avhenge litt av sommerens resultater.

Ikke minst vil innsatsen i Beijing i august bli lagt merke til.

Gunn-Rita er regjerende olympisk mester, og skulle hun klare å forsvare den tittelen, vil markedsverdien hennes nå nye høyder. Det til tross for at hun begynner å bli ei voksen dame.

- OL er selvsagt sesongens største enkeltritt. Men vi vil ikke legge opp sesongen med bare den ene dagen som hovedmål. Først og fremst handler det nå om å bygge opp kroppen igjen. Der er vi i rute. Når det er gjort, får vi se hvordan det går framover, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

ETTERTRAKTET: Gunn-Rita Dahle Flesjå er fortsatt frontfigur for de fleste sponsorene sine. Slik blir hun framstilt av utstyrsprodusenten Northwave.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media