Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig stemmer det for Hegle Svendsen: - Dette var ubeskrivelig deilig

Fourcade vant.

TREDJE: Emil Hegle Svendsen nærmer seg toppformen og ble nummer tre bak Martin Fourcade og Anton Sjupulin. Foto: CTK Photo/Lubos Pavlicek/ NTB Scanpix
TREDJE: Emil Hegle Svendsen nærmer seg toppformen og ble nummer tre bak Martin Fourcade og Anton Sjupulin. Foto: CTK Photo/Lubos Pavlicek/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Fourcade er verdens beste skiskytter. En gnistrende sisterunde sikret franskmannen seieren under torsdagens verdenscupsprint i Tsjekkia.

28-åringen måtte tåle én strafferunde, men det holdt likevel. Til tross for at russiske skiskyttere er ute i skikkelig hardt vær som følge av McLaren-rapporten, så holdt Anton Sjipulin hodet kaldt og sikret 2.-plassen. Han skjøt feilfritt og var bare 1,6 sekunder bak vinneren.

Emil Hegle Svendsen nærmer seg toppformen, og trønderen ble nummer tre. Også Svendsen skjøt én bom (på stående), og i mål var han 6,4 sekunder bak Fourcade.

Glad

Svendsen var både glad og skuffet etter 3.-plassen.

- Dette var bra, men jeg er sinnssykt skuffet over at det ble bom på det siste skuddet. Det har vært slik i det siste at jeg har tatt i for mye på det siste skuddet. Det er synd at det ble bom, for jeg følte meg kjempebra i løypa i dag, sa Svendsen.

Veteranen fra Trondheim har trøblet i langrennssporet i flere sesonger. Det gjør han ikke lenger. Da kommer også de store følelsene.

- Dette var ubeskrivelig deilig. Det er i ferd med å løsne skikkelig etter noen tunge år i sporet. I dag følte jeg at jeg hadde masse krefter, sa Svendsen til NRK.

Jaktstart

Nordmannen var veldig god i VM i Nove Mesto na Morave i 2013. Han liker seg i den tsjekkiske vinterbyen. Lørdag er det jaktstart på programmet, og Svendsen jakter sin første seier i verdenscupen på to år.

Johannes Thingnes Bø holder også solid form og endte på 4.-plass. I likhet med Fourcade og Svendsen ble det én bom (liggende), og han var 10,4 sekunder bak seieren. Erlend Bjøntegaard ble nummer ti. Han fikk én bom og var halvminuttet bak Martin Fourcade.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!