Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig stjernetreff for tidvis utskjelte spisser

Lambert og Borini senket Aston Villa.

0-1: Fabio Borini satte inn kampens første mål på denne måten. Foto:  AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
0-1: Fabio Borini satte inn kampens første mål på denne måten. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer

Aston Villa - Liverpool 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Fabio Borini tilbrakte forrige sesong på lån i Sunderland, men ville ikke gå på en permanent overgang da han fikk muligheten i sommer. I stedet har han slitt benken i Liverpool denne sesongen.

Nå har 23-åringen fått muligheten fra start to kamper på rad, og endelig fant han veien til nettmaskene - for første gang siden mars 2013 i en Liverpool-trøye.

- Jeg har aldri angret på at jeg ble værende her. Ja, jeg kunne dratt, men jeg ville bli i Liverpool og jeg er glad. For å være ærlig, jeg hadde ikke forventet å få spille så mye som jeg har gjort, uttalte Borini til Liverpool Echo før dagens kamp.

Balotelli ute Med Mario Balotelli ute med sykdom, var veien til spilletid lettere for italieneren i kveld. Rickie Lambert har heller ikke imponert mange etter overgangen fra Southampton i sommer.

SIGNATUR-FEIRING: Fabio Borini med piratfeiring. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
SIGNATUR-FEIRING: Fabio Borini med piratfeiring. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

I dag kunne også sistnevnte få en etterlengtet jubel, da han banket ballen lavt i mål fra rundt 16 meter ti minutter før full tid.

Det ga Liverpool tre viktige poeng i kampen om fjerdeplassen.

Tapsrekka fortsetter Aston Villa hadde ikke vunnet noen av de siste seks kampene i ligaen, og var ute etter å reise kjerringa mot Liverpool som på sin side ikke hadde tapt noen av de siste fem i Premier League.

Liverpool-angriper Fabio Borini fikk fornyet tillit på topp for gjestene, og tok vare på muligheten etter halvspilt første omgang. Italieneren var først på ballen etter et fint innlegg fra lagkamerat Jordan Henderson, og kunne enkelt skli ballen i mål.

Liverpool trodde de hadde tatt ledelsen i kampen da venstreback Alberto Moreno satte ballen i nettet, men scoringen ble annullert for offside.

Før kampen var det sju timer og 12 minutter siden laget sist scoret i ligaen, og publikum fikk se hvorfor i den andre omgangen. Nathan Baker og Christian Benteke fikk noen store muligheter til å utlikne, men enten var avslutningen for dårlig, eller så stod Simon Mignolet i veien.

Det er nå åtte timer og 42 minutter siden Aston Villa sist scoret i Premier League.