Endelig Thorsdag

Det var glatt og guffent - og i den siste svingen før mål gikk det galt for Tom Boonen og veldig bra for Thor Hushovd. Omsider.

NANCY (Dagbladet): Boonen ble stående i den grønne poengtrøya og deppe etter fallet. Hushovd manøvrerte seg så vidt gjennom massevelten - og plutselig ble det igjen veldig jevnt I kampen om poengtrøya.

For fallet rett før mål kostet sammenlagtleder Boonen alle poengene. Dermed ble avstanden mellom de to kuttet ned fra 29 til sju poeng - selv om Hushovd bare ble nummer fem.

-  En sånn dag, uten poeng, kommer uansett, og nå var det Boonens tur. Nå blir det kamp helt til Champs-Elysées og jeg skal ikke gi en centimeter, sier Thor Hushovd.

Startet dårlig

-  Jeg var veldig sur og lei etter onsdagen, men da jeg sto opp i dag var alt glemt. Jeg har ikke følt meg så bra som i dag på noen av de tidligere etappene.

De første fem dagene har lite stemt for Thor Hushovd.

På den første etappen (tempo), ble Hushovd nummer 153:

-  Når jeg ikke får det til, er liksom alt feil. Jeg merka at det tunge beinet ikke fungerte og da gjør jeg alt feil. Når det går så tungt og en får høre hvordan man ligger an mot de andre, synker moralen, sa Hushovd da.

 STILLE FØR STORMEN:  Tour de France-feltet under truende skyer som seinere skulle utløse regnværet og massevelten rett før mål. Foto: AP/Scanpix
STILLE FØR STORMEN: Tour de France-feltet under truende skyer som seinere skulle utløse regnværet og massevelten rett før mål. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Bommet på tredje

Dagen etter tok han en sterk andreplass, bak Boonen. Men heller ikke da stemte det skikkelig. Lagkameraten Jaan Kirsipuu gjorde en taktisk feil som sperret Hushovd:

-  Jeg kom litt dårlig ut, og kanskje kunne jeg vunnet om han hadde kjørt annerledes, men det går ikke an å skylde på Kirsipuu for dette, sa Hushovd.

Mandag gjorde lagkameratene en perfekt jobb for Hushovd, men da sviktet nordmannen og endte på niende:

-  Jeg merka at jeg ikke hadde mer i beina mot slutten, det var mer vind enn jeg trodde. Jeg bør klare å dra 250 meter, men klarte ikke det i dag. Jeg burde venta i 30, 40 kanskje 50 meter til, mente Thor.

Tirsdagens lagtempo gikk greit for Hushovds del, mens et uhell gjorde at han bare ble nummer tre onsdag:

-  Jeg hadde for stort fart i svingen så bakhjulet sklei ut. Da løsnet pedalen, og jeg måtte bruke mye krefter på å kjøre meg opp i ryggen på McEwen. I spurten hadde jeg ingen ting å svare med.

Sjølsikker Boonen

I går gjorde Grimstad-gutten en riktig taktisk vurdering, og klarte seg best av spurtkanonene:

-  Jeg kom inn til siste sving og skjønte at det kom til å skjære seg. Derfor kjørte jeg rolig inn i sykkelen til en som hadde velta og kom meg raskt avgårde igjen. I spurten ble jeg nummer to eller tre, og jeg er godt fornøyd.

Hushovd ble nummer tre i spurten.

Nordmannen står nå med 99 poenget i sammendraget, mens Tom Boonen har 106. Men den belgiske sammenlagtledereren tror avstanden vil øke i dag.

-  For å vinne sammenlagt, må du ikke bare være blant de beste på de fleste etappene, du må også ha flaks. I dag hadde jeg en uheldig dag, men det hadde jeg også kalkulert med.

-  Jeg vet jeg er raskere enn Hushovd og vil øke avstanden til ham allerede i morgen (i dag).

Da sykler de 187 gjenværende rytterne 228,5 kilometer fra Lunéville til Karlsruhe.

TRIST: Tom Boonen deppet etter fallet. Thor Hushovd smilte.
GLAD: Men Thor Hushovd smilte.