FRIDAG: Det norske landslaget i fotball har en fridag etter kampen i går. Noen av spillerne benyttet dagen til en bytur, mens andre slappet av ved hotellet. Tarik Elyounoussi og Steffen Hagen. Foto: Hans A Vedlog /Dagbladet
FRIDAG: Det norske landslaget i fotball har en fridag etter kampen i går. Noen av spillerne benyttet dagen til en bytur, mens andre slappet av ved hotellet. Tarik Elyounoussi og Steffen Hagen. Foto: Hans A Vedlog /DagbladetVis mer

Endelig tid til litt shopping

Danmark ble for noen timer siden byttet ut med Dolce & Gabbana for det norske landslaget i Bangkok.

BANGKOK (Dagbladet):  - Jeg aner ikke om jeg skal kjøpe noe, men jeg gleder meg til å gå rundt og titte, sier Tarik Elyounoussi til Dagbladet.

Drillo og landslaget bor ikke spesielt sentralt beliggende i Bangkok, noe som gjør at bevegelsesfrihet under ansvar er nesten lik null for Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Simen Brenne, Mos og resten av førstereisgutta.

De første fire dagene har forløpt seg omtrent slik i følge Fotballforbundets timeplan:

I dag:
Alternativ trening for de aller fleste som følge av kampen i går kveld. Pressetreff i dag klokka 13.30 lokal tid. Etterpå busstur tinn til Siam Square, et gedigent kjøpesenterkompleks.

Ikke alle valgte å bli med, men en god gjeng var med og kunne endelig ta på seg noe annet enn BAMA-collection og eventuelt bruke noen kroner på presanger og klær. I gatene under senteret gikk spillerne glipp av et snev av hvordan Bangkok egentlig myldrer med støy, folk, matboder og trafikk.

Pressen fikk lov til ta noen bilder utenfor kjøpesenteret før fem, seks spillere gikk inn på nærmeste Dolce og Gabbana-butikk.

Prisene også i disse luksusbutikkene kan ikke sammenlignes med det vi er vant til.

To som ikke var med, men som satt i hotellet lobby og spilte «Bondebridge» var Molde-stopperne Vegard Forren og Even Hovland.

Her er det som ellers har foregått i NFFs regi:
ONSDAG: Landslaget med avreise Gardermoen med Thai Airways klokka 13.30.

TORSDAG: Ankomst Bangkok klokka 06.50 i pluss 29 grader og seks timers tidsforskjell. De som er med er en ungdomstropp på 22 spillere og ti i støtteapparatet inkludert toppfotballsjefen i Norges Fotballforbund, Nils Johan Semb.

Det gikk ikke lange stunden før TV2 meldte om at Drillo hadde blitt borte i mylderet på flyplassen, at assistenttrener Ola By Rise hastet litt rundt for å finne ham og at Mister Olsen ble «etterlyst» over høytaleranlegget.

Drillo mistet også mobilen, sa han til Dagbladet. Men, 69-åringen kom seg  i en taxi til hotellet og var der da resten ankom forsinket.

De sjekket inn på Golden Tulip hotell der også danskene bor. Her holdes også alle møter for de to andre nasjonene som er med i den 41. Kings Cup-turneringen, Sør-Korea og Thailand.  

De fleste nordmennene forsøkte å seg noen timer på øret og var naturligvis litt øre og preget av den lange flyturen og tidsforskjell da de møttes til den første treninga klokka 16.00 - med påfølgende pressetreff i en halv time. Middag og soving. Noen fikk en lang strek. Ola By Rise var meget godt fornøyd med strake 10 timer, men etterpå har det vært verre, sier han

FREDAG: Amerikanske myndigheter ut med en anmodning til sine borgere om at de skulle holde seg unna populære turiststeder i Bangkok på grunn av frykt for terrorangrep.

Dette tok selvsagt fotballforbundet også på alvor og var i tett kontakt med UD  i Norge om hvordan de skulle forholde seg til trusselbildet.  Vi tok en tur rundt i byen til den amerikanske ambassaden, til kjente turistattraksjoner og luksushoteller uten at vi så tydelige tegn på at det var utkalt ekstra med politi eller soldater foran bygningene. En palestinsk mann skal ha blitt arrestert under mistanke om et planlagt terroranslag.

Landslaget gjennomførte en trening med påfølgende pressetreff.

Midtstopper Vegard Forren tråkket over og måtte ut med en ispose rund ankelen.  

Spillermøter, kortspill, sosialt samvær, mat og ro på hotellet.

LØRDAG: Frokost, forberedelser, samtaler, sosialt samvær før ettermiddagstrening  og pressetreff.  Magnus Wolff Eikrem bor på rom sammen med Jo Inge Berget. Eikrem bruker tid på det fotballspillere ofte gjør, spiller, ser filmer, netter og han har med seg to bøker i kofferten, Zlatan-biografien og biografien til Paul Scholes. Zlatan-boka er forresten også noe som Tarik og Valon Berisha leser. Bra bok, bra fotballspiller.

SØNDAG: Frokost og forberedelser til cupens første kamp mot Danmark klokka 16.10 på Rajamangala National Stadium. Drillo fortalte at de må spillermøtet hadde hatt en stor plakat oppe på tavla og på den sto det med store bokstaver DRISTIGHET.

Kampen endte 1-1. Ikke all verden, men Norge viste da tendenser. Flere av debutantene var spennende og Drillo var ganske godt fornøyd med mye av det han så.  Mange her som ikke gjorde seg bort, sa han etter kampen.

Tarik banens beste og scoret også et fantastisk mål. Pressekonferanser og så bussen tilbake til hotellet for å finne væskebalansen. Hyggelig å møte andre norske landslagsspillere enn de som alltid er med.  Lovende gjeng.