Endelig tilBakke for Brann

- Jeg er en glad mann, sier Eirik Bakke.

• Direkte på Dagbladet.no fra kl. 19.00: Lyn - Brann

(Dagbladet.no): I februar gjennomgikk Eirik Bakke en ankeloperasjon, og da ble det anslått at midtbanespilleren kunne komme tilbake i aksjon igjen i mai.

Men først nå er den tidligere englandsproffen på vei tilbake, og i kveld kan han få sin første tippeligakamp for sesongen, når serieleder Brann besøker Lyn.– Bakke har vist framgang og spilte en god andre omgang mot Øygard i cupen onsdag. Vi vil ha med kvalitetene hans til Oslo, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Bergens Tidende (BT).

- En glad mann

Hovedpersonen sjøl er tålmodig, men mener han nærmer seg å kunne bidra for fullt.

- Jeg får bare vente på sjansen min, så får jeg trå til når den kommer. Jeg føler iallfall at jeg har trent godt, og skaden er så og si helt leget. Nå er jeg en glad mann, for det har vært en lang vinter, sier Bakke til BT TV.

- Så får vi håpe at kveldens kamp blir bedre for min del enn tilsvarende kamp var i fjor, tillegger han, for i fjor ble han nemlig utvist.

Fra start får han høyst sannsynlig ikke spille i kveld. Men sjøl om han ikke er i stand til å spille 90 minutter, mener Mjelde at Bakke kan bidra gjennom et innhopp.

I FJOR: Branns Eirik Bakke (t.h.) fikk rødt kort etter en konfrontasjon med Lyns Ezekiel Bala og måtte sint forlate banen i eliteseriekampen mellom de to lagene på Ullevaal. Brann tapte 2-0. Foto: Lise Åserud/Scanpix
I FJOR: Branns Eirik Bakke (t.h.) fikk rødt kort etter en konfrontasjon med Lyns Ezekiel Bala og måtte sint forlate banen i eliteseriekampen mellom de to lagene på Ullevaal. Brann tapte 2-0. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

Det kan Brann saktens trenge i kveld, for bortesvake Lyn har fortsatt til gode å tape på hjemmebane denne sesongen.

- Lyn er veldig sterke hjemme, så dette kommer til å bli en tøff utfordring for oss, innser Mjelde i samtale med Branns hjemmesider.

- På tide å slå Lyn

Lyn-trener Henning Berg har likevel stor respekt for besøket som er meldt i kveld.

- De er et godt fotballag, som har mange gode spillere. Blant annet har de to gode spisser, en bra sentral midtbane samt gode kantspillere og offensive backer, oppsummerer Berg for Aftenposten.no.

Lyn vant de to foregående sesongenes møter med Brann, med 2-0 (i fjor) og 1-0 (i 2005).

- Den siste gode kampen vi spilte mot Lyn på Ullevaal, var i cupfinalen i 2004. Så det er på tide at vi nå klarer løfte prestasjonene våre, sier Mjelde til brann.no.

Historisk sett har Brann vunnet flest ganger på Ullevaal - åtte mot Lyns sju. Fire ganger har det endt uavgjort når Lyn har hatt fordel av hjemmebane.

Endelig tilBakke for Brann
HAR RESPEKT: Lyn-trener Henning Berg er ubeseiret på hjemmebane så langt denne sesongen, men han er fullt klar over at Brann kan mønstre et veldig godt lag.