Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig, Tora!

Sølv godt som gull.

(Dagbladet.no): Endelig gikk marginene i Tora Bergers favør. Lesja-jenta ga langrennsfantomet Magdalena Neuner kamp nesten helt til døra, og sikret dermed sin første individuelle VM-medalje.

- Det var kjempegodt å endelig ta medalje. Jeg hadde veldig lyst på gull, men det ble litt for vanskelig. Jeg gjorde mitt ytterste, og er kjempefornøyd med innsatsen, sa Berger til NRK like etter målgang.

21-åringen Magdalena Neuner vant sitt tredje VM-gull på seniornivå, og det med hele fire strafferunder i stående. Berger, på sin side, klarte seg med sin ene på første skyting, og hadde ikke like mye kraft i skigåingen som den tyske ungjenta.

Det var på ingen måte noen ideell dag for Berger i langrennssporet: En øm setemuskelatur gjorde det vanskelig og vondt å klemme til for fullt i enkel- og dobbeldans. I motbakkene, derimot, var Berger helt på høyde med Neuner.

Men det gikk til slutt litt for mye i rykk og napp, og Berger klarte ikke å tette luka i den siste motbakken. Dermed ble det aldri noe spurtoppgjør om gullet.

Det la imidlertid ingen demper på Bergers glede og lettelse over å endelig sitte igjen med en individuell medalje, og det på siste mulighet i dette mesterskapet.

Gullvinneren fra 15-kilometeren, Jekaterina Jourijeva inntok det laveste trinnet på seierspallen i dag etter å ha distansert Vita Semerenko på slutten.

I morgen skal jentene ut og gå stafett. Skytemessig var det en del bra å ta med seg for de norske jentene: Både Solveig Rogstad og Julie Bonnevie-Svendsen leverte til godkjent på tre av fire skytinger og Ann Kristin Flatland begrenset seg til to strafferunder.

ENDELIG STANG INN: Tora Berger gikk en glimrende fellesstart, og kunne inkassere sin første individuelle VM-medalje i skiskyting. Foto: Heiko Junge/Scanpix
ENDELIG STANG INN: Tora Berger gikk en glimrende fellesstart, og kunne inkassere sin første individuelle VM-medalje i skiskyting. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

Likevel var ikke jentene på topp langrennsmessig og endte langt bak alt som kunne ligne på medaljekamp. Rogstad ble nummer 17, Bonnevie-Svendsen nummer 24 og Flatland nummer 28 av totalt 30 startende.

image: Endelig, Tora!
image: Endelig, Tora!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media