Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Endelig trygg på landslaget

ÅLBORG (Dagbladet): Norge- Danmark 29- 19. Etter to år og snart 50 landskamper føler endelig Mia Hundvin (24) at hun er i ferd med å bli en god landslagsspiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tidligere har jeg ikke klart å ta meg sammen når det først begynner å rote seg til i hodet mitt. Nå klarer jeg endelig å løfte meg i løpet av en kamp, og det er et bevis på at jeg har blitt roligere og tryggere i landslagsmiljøet. Det føles veldig godt, sier Mia Hundvin til Dagbladet.

Herlig innstilling

Da hun kom inn et drøyt kvarter ut i kampen i går, svarte hun med en herlig fandenivoldsk innstilling - og brukte sin tidligere lagvenninne i Tertnes, Janne Kolling, som rundingsbøye i perioder.

Mia scoret tre mål fra kant, traff tverrliggeren to ganger og skaffet to straffer.

- En utrolig artig kamp, strålte hun etter den andre timålsseieren over Danmark i løpet av fire dager - som bekrefter at Norge reiser til Sydney som store gullkandidater.

Igjen viser Mia at hun også fortjener all tilliten landslagssjef Marit Breivik gir henne i forsvar. Med sitt årvåkne blikk er den 165 centimeter høye bergenseren et av Norges sterkeste kontringsvåpen.

I går kom to av scoringene etter at Mia snappet ballen i forsvar og fosset mot mål.

- Spesielt i forsvar har jeg utviklet meg mye det siste året. Ettersom jeg er så liten kan jeg ikke takle noe særlig, og må derfor være smartere enn de andre, sier Mia Hundvin.

Landslagssjef Marit Breivik roser Mia for måten hun har vokst på landslaget.

- Mia har en veldig bra kampinnstilling. Igjen ser vi at hun klarer å skjerpe seg selv om hun får noen vanskelige perioder, sier Breivik.

Ikke OL-gull på forskudd

Tross overbevisende spill i Scandinavian Open advarer Mia noen mot å innkassere OL-gullet på forhånd.

- Vi er i rute, og personlig er jeg ikke langt fra toppformen. Men vi vet også at Sør-Korea alltid er gode i OL, og vi skal også vokte oss for Ungarn og Romania, sier Hundvin.

FANDENIVOLDSK: Mia Hundvin scoret tre mål fra kant, traff tverrliggeren to ganger og skaffet tre straffer. Her jobber hun seg forbi Danmarks Anette Hoffmann.