Endelig underholdning på Nadderud

Stabæk kjedet hjemmepublikummet i fjor. 1-0 holder ikke for bortskjemte bæringer. Da smaker 3-2 bedre. Dermed ble også sesongåpningen mot Bodø/Glimt slik de blå hadde ønsket seg. For i reklameland har man tatt mål av seg til å være et lag som underholder.

Utenfor banen har klubben skapt nok av overskrifter, men på den har ikke alt stått i stil - selv i et 1997 da laget kjempet om medaljer til siste serierunde. I år har ny-treneren Anders Linderoth prøvd å skape et angrepslag, og farten fremover var større både i ball og bein mot Bodø/Glimt i dag.

Snudde kampen

Derfor ga Stabæk-debutant Martin Andresens ledermål bare kortvarig glede. Da Bjørkan utnyttet et sovende Stabæk-forsvar var det nemlig klart for utligning. Frode Olsen reddet riktignok Bjørkans første forsøk, men på den påfølgende corneren ordnet han balanse i regnskapet og panikk i forsvaret. Snart sto det 1-2.

- Vi var utrolig langt nede da Glimt snudde kampen. Jeg var blant de som falt ut i den perioden. Men resten var som en drøm, kommenterte Martin Andresen.

Da tenkte han på en andreomgang som ble reneste enveiskjøringen mot Clas Guttulsrud i Glimt-målet. Dermed var det også som fortjent da Petter Belsvik (straffe) og Tommy Svindal Larsen snudde kampen til tre hjemmepoeng.

- Stabæk vant fullt fortjent. De var utrolig hissige, slo langt og kjørte over oss i perioder, innrømmet Glimt-trener Øystein Gåre.

- Vi gjorde som vi lovet. Vi underholdt, smilte Stabæks assistent-trener Gaute Larsen.

Martin Andresen, Thomas Finstad og David Hanssen var Stabæks beste, Aasmund Bjørkan og Ørjan Berg lyspunktene hos Glimt.

(NTB)