Endelig våknet Badou

Glimt vant slaget om Nord-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Glimt - Tromsø 1-0 (0-0)

BODØ (Dagbladet): Glimts stjernespilller har slumret i hele vår. Men på fotballens festdag våknet endelig Badou.

24-åringen fra Senegal var den store stjernen i Glimts comeback-sesong i Tippeligaen. Gang på gang var han tungen på vektskåla, da et løssluppent Glimt-mannskasp berget plassen med grei margin.

Badous comeback I år skulle det skje. Badou skulle ta steget opp blant de aller største stjernene i Tippeligaen. Og selges for store penger til en europeisk toppklubb.

Men slik gikk det ikke. I likhet med Glimt, har Badou vært en skygge av seg selv.Inntil 16. mai, fotballens festdag.

Nesten 68 målløse minutter var gått, da Badou dro seg løs fra én TIL-spiller, slo tunnel på en annen, og skrudde ballen i motsatt kryss fra relativt spiss vinkel.

En nydelig scoring, utført på samme vis som han lagde flere mål i fjor. Ved å trekke innover i banen, og plutselig skyte med høyra.

- Det var en "Badou spesial", sa matchvinner Badou til Dagbladet om forseringen og skuddet.

Han la til:

- Dette var så viktig for klubben, supporterne og byen!

Burde blitt 2-0 Dermed vant Glimt 1-0 i "Slaget om Nord-Norge", selv om det burde stått 2-0.

Fem minutter før slutt tredde nemlig Baou nydelig gjennom til Morten Ågnes Konradsen - som skjøt rett på TILs keeper på bortimot blank goal.

Returen kom ut ti Baodu, som klinket til. Også dette skuddet ble reddet av TILs reservekeepoer Heigre.

Olsen hatobjekt nr 1 Han troner øverst på Tromsø-supporternes hatliste. Og Glimts lynving Trond Olsen bidro på ingen måte til å begrave stridsøksa på fotballens nasjonaldag.

Foran et fullsatt Aspmyra tok han - i kjent stil - sats og satte i gang en rekke mer og mindre vellykkede bakromsløp. Det mest omdiskuterte kom like før pause. I en løpsduell mot Tromsøs Morten Moldskred var Olsen i ferd med å presse seg foran, da han - rett utenfor 16-metersstreken - plutselig suste gjennom lufta og inn i straffefeltet, som skutt ut av en kanon.
 
Og med en mimikk som Hollywood-skuespillere ville misunt ham.

Budskapet var det ingen tvil om: Trond Olsen ville ha straffespark. Men dommer Ola Hobber Olsen bare vinket ham opp med en irritert håndbevegelse. Alt selvsagt til hånlatter fra Isberget, bortelagets fans som hadde tatt turen til Bodø i et imponerende antall.

Valgte Glimt Ingen Glimt-spiller er mer hatet i Tromsø enn Trond Olsen. To forhold ligger til grunn:

* At Trond Olsen, som er fra Lyngen utenfor Tromsø, valgte Glimt fremfor TIL da han som 17 år gammelt supertalent gikk til Tippeligaen.

* At Olsen senere har benyttet enhver anledning til å «mobbe» Tromsø og TIL.

- Vi kaller ham bare «Lyngshora», proklamerte TIL-supporter Marius Brynjulfsen foran et par tusen tilskuere på et stort arrangement i Bodø sentrum før kampstart.

- Jeg vet godt at jeg figurerer på TILs hatliste. Min klare plan er å stå enda høyere på den lista når kampen er over, sa fargerike Trond Olsen i forkant av «Slaget om Nord-Norge».

Lå an til målfest Tippeligaens to desiderte bunnlag møttes i Bodø.

Det bar kampen tildels også preg av - selv om rammen var den aller beste, med kok i Bodø sentrum i timene før kamp, og et smekkfullt Aspmyra (6.114 solgte billetter).

Før kampstart hadde Glimt sluppet inn vanvittige 22 mål på åtte kamper. Tromsø hele 19... Glimt hadde sanket to poeng, TIL "hele" fire...

At det ble målfattig på Aspmyra, til tross for at Tippeligaens to mest gavmilde forsvar opptrådte, sier litt om to lag som sliter offensivt.

Men Glimt vant fortjent. Fordi klubbens senegalesiske midtbanestjerne omsider våknet til liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer