Endelig våknet Juventus

Tok sin første seier mot Udinese. Roma rotet vekk tomålsledelse.

ENDELIG TRE POENG: Juventus knuste Udinese og tok sine første seier i Serie A. Foto: Scanpix
ENDELIG TRE POENG: Juventus knuste Udinese og tok sine første seier i Serie A. Foto: ScanpixVis mer

||| Etter en elendig sesonginnledning ble det liv i Juventus. Med 4-0-seieren i Udinese er troen tilbake i Torino-laget. Tap mot Bari etterfulgte av 3-3 hjemme mot Sampdoria er langt under kravene i den seiersvante storklubben. Med søndagens firemålsseier på Friuli synes trener Luigi Delneri å ha fått noe mer orden på forsvarskaoset. Leonardo Bonucci startet Juves målfest da han utnyttet en håpløs tabbe fra Samir Handanovic i Udinese-målet på et frispark da knapt 20 minutter var spilt.

Etter 24 minutter sto nyinnkjøpte Fabio Quagliarella for en lekkerbisken. Den tidligere Napoli-spissen sendte ballen i mål med hælen. Et annet av Juve-kjøpene i sommer, Milos Krasic, blir det ventet mye av. Han sammenlignes allerede med Pavel Nedved, og i Udinese søndag var den lyshårede serberen meget god.

Et innlegg rett før pause åpnet for at Claudio Marchisio kunne sette inn 3-0. Tidligere Udinese-helt Vincenzo Iaquinta økte til 4-0 et lite kvarter før slutt. Han feiret så heftig at han pådro seg gult kort. For Udinese fortsetter motgangen. Klubben haltet sist sesong, og de tre første seriekampene i høst har gitt tre tap og svake 1-7 i målforskjell.
Lettet Benitez Rafael Benítez har fått en vrien start på sin Inter-karriere, men spanjolen var lettet etter at Milano-laget snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot hjemmesterke Palermo. Mot spillets gang hadde Ilicic gitt Palermo ledelsen på en keeperretur etter 28 minutter. Før baklengsmålet hadde Dejan Stankovic testet aluminiumen for gjestene. Samuel Eto'o reddet Inter etter pause. Etter 62 minutter kom utligningen da kameruneren banket ballen i nettet. Bare åtter minutter senere var Inter foran. En fin hælklakk fra Stankovic gjorde at Eto'o fra kort hold kunne sikre tre poeng. Roma er i motvind. John Arne Riise er fortsatt ute etter hjernerystelsen. Mot Bologna søndag rotet hovedstadslaget bort en tomålsledelse da den tidligere Lazio-spissen Marco Di Vaio scoret to mål det siste kvarteret.

Først kom det en redusering (77.) på halvvolley og så kom utligningen (90.) da veteranen dukket opp på nærmeste stolpe. Claudio Ranieris trenerframtid i Roma er usikker. To poeng er alt fjorårets serietoer har skrapt sammen. Italienske aviser har skrevet om en konflikt mellom Ranieri og «mister Roma», Francesco Totti.

En slik maktkamp er Ranieri dømt til å tape. Den tidligere Chelsea-treneren slo tilbake mot ryktene på en pressekonferanse foran kampen, men virket ikke å være helt i balanse. Slike signaler tyder på at motgangen tærer på.
Lederoverraskelse Serie A-sesongen har allerede gitt flere overraskelser. Den største er nok at opprykkslaget Cesena topper tabellen etter tre kamper. Laget har ikke spilt på øverste nivå siden 1991, men leder etter 1-0-seieren mot Lecce.

Det til tross for at laget lenge spilte med ti mann. Utvisningen var av den håpløse sorten. Dommeren presterte å gi Giuseppe Colucci et gult nummer to for en takling som ble utført av lagkameraten Nagatomo.

Japaneren prøvde å forklare dommeren om forvekslingen, men til liten nytte. Tre poeng ble det likevel, takket være Erjon Bogdani. Albaneren lurte offsidefellen ti minutter etter hvilen. Den scoringen sikret tre poeng. Tore Reginiussen var ikke i Lecces tropp.

(NTB)

SLITER: Roma har hatt en forferdelig åpning på Serie A. Nå ryktes det om en krangel med Francesco Totti og Claudio Ranieri. Foto: Scanpix
SLITER: Roma har hatt en forferdelig åpning på Serie A. Nå ryktes det om en krangel med Francesco Totti og Claudio Ranieri. Foto: Scanpix Vis mer
LETTET: En lettet Rafa Benitez etter at Milano-laget snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot hjemmesterke Palermo. Foto: Scanpix
LETTET: En lettet Rafa Benitez etter at Milano-laget snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot hjemmesterke Palermo. Foto: Scanpix Vis mer