Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig vant Andreas Thorkildsen

Nærmer seg god, gammel form.

VISTE GODE TAKTER: Andreas Thorkildsen jubler etter å ha sikret seieren i sitt siste kast under spyd-konkurransen i Florø i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
VISTE GODE TAKTER: Andreas Thorkildsen jubler etter å ha sikret seieren i sitt siste kast under spyd-konkurransen i Florø i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen tok seieren i spydkonkurransen i Florø i ettermiddag med et kast på 84,64 meter. Nå nærmer han seg gode, gamle takter.

- Nå er det så små detaljer som gjenstår på det tekniske før det blir full klaff at jeg har problemer med å se det selv. Det er bare snakk om småtterier før kastingen min sitter som den skal og som jeg vil ha den, sa Thorkildsen til NTB etter kastingen i elitestevnet i Florø.

Siste omgang
Han startet heller svakt. Det første kastet på Florø stadion, der han har banerekorden med 90,37 meter, var dødt.

Deretter fikk han 76,98 meter, økte til 78,02, før det ble 78,80, 82,18 og vinnerkastet på 84,64 meter i siste omgang. Det var over to og en halv meter bedre enn resultatet fra Dessau.

- Det er ikke store forskjellen i utførelsen fra første til siste kast, men det er mange meters forskjell. Det viser at jeg ikke mangler mye. Dette lover godt for Bislett Games kommende torsdag, slo Thorkildsen fast.

Han hadde ikke noe imot å vinne heller, for det er lenge siden han sist sto på toppen av seierspallen.

Deilig
- Det er klart det er deilig at det satt litt, selv om det tok litt tid å få det til å klaffe. Jeg merket hele tiden at jeg ikke var så langt unna, og dette er oppløftende, for jeg føler at jeg har enda en del å gå på, sa Thorkildsen.

- Jeg skulle gjerne ha startet med noen litt lengre kast, men det var fin progresjon i denne konkurransen, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg klarte å heve nivået mitt gjennom hele konkurransen. Jo da, det begynner sakte, men sikkert å nærme seg gode, gamle takter nå. Jeg synes det føles greit, fortsatte han.

Polakken Marcin Krukowski ledet lenge, men han var sjanseløs mot den tidligere norske OL- og VM-vinneren mot slutten. Likevel skal polakken ha honnør for 82,32 meter. Han pushet Thorkildsen skikkelig gjennom hele konkurransen.

Bislett Games og lag-EM i Gateshead er det neste for Thorkildsen nå. Der kommer han til å møte tøffere konkurranse enn i Florø, men alt tyder på at han er bedre rustet til å møte de beste, og på Bislett til torsdag er målet å starte på 84 meter, for så å øke på med noen meter.

Småting
- Nå er det bare småting som skal til før Andreas kaster over 85 meter. Det er helt klart at han begynner å nærme seg de lengdene vi vil at han skal ligge på. Han må fortsatt jobbe litt med rytmen og timingen i selve kastingen, men det kommer, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Han filmet og fulgte eleven med argusøyne, og han var veldig fornøyd med det han så.

- Det er liten tvil om at det er konkurranser som dette Andreas trenger nå, der han må jobbe skikkelig. Nå har jeg fått troen på at det kan bli veldig bra på Bislett torsdag, men da må han selvsagt åpne bedre enn på 75-76 meter, sa trener Martinsen.

- Jeg hadde ikke ventet at jeg skulle kaste 90 meter i de første konkurransene i år. Stort sett er jeg ganske fornøyd med det jeg har prestert. Det har vært framgang hver gang, og jeg har klart meg gjennom de siste konkurransene uten å bli skadet.

- Det var også fine forhold her i Florø i dag (lørdag). Vinden var OK, og det var ikke for kaldt. Jo, dette var oppløftende, slo Andreas Thorkildsen fast overfor NTB.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!