Endelig vant Chelsea - med et nødskrik

Bolton misbrukte feite sjanser og ble snytt for straffe.

MATCHVINNER: Florent Malouda løper inn 1-0-målet for Chelsea etter 61 minutter, etter uegoistisk forarbeid fra Didier Drogba. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
MATCHVINNER: Florent Malouda løper inn 1-0-målet for Chelsea etter 61 minutter, etter uegoistisk forarbeid fra Didier Drogba. Foto: (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)Vis mer

Chelsea - Bolton 1-0

(Dagbladet): Etter seks strake ligakamper uten seier var hjemmeseier mot Bolton en dyd av nødvendighet for Chelsea og hardt pressede Carlo Ancelotti.

De overbeviste ingen denne gangen heller, og kan neppe friskmeldes riktig ennå. Men de gjorde akkurat nok til å sikre poengene som gir dem kontakt med Manchester United på toppen av tabellen.

- Vi trengte denne seieren. Det var viktig for å glemme det som har skejdd, og vi trengte selvtillit. I første omgang viste vi frykt, det var dårlig tempo og mange feil. Alt ble bedre etter at Malouda scoret, sier Ancelotti.

På spørsmål om han nå ønsker å styrke stallen, serverte han et stort trekk på skuldrene. Men det er en dårlig bevart hemmelighet at italieneren er misfornøyd med eier Roman Abramovitsj' manglende vilje til å investere i det kommende overgangsvinduet.

Et herlig angrep etter 61 minutter, regissert av Michael Essien, Didier Drogba og Florent Malouda, sørget for kampens eneste scoring.

Men Bolton hadde mer enn nok muligheter til å utlikne - og ble nok også snytt for straffe da John Terry stoppet Stuart Holdens skudd med venstrearmen.

- Soleklar hands. Terry har armen ut fra kroppen, og den treffer tydelig, mente TV 2-ekspert Claus Lundekvam.

Piping
Stamford Bridge svarte med tilløp til pipekonsert da dommeren sendte lagene i garderoben etter 1. omgang.

Da hadde hjemmefansen sett laget sitt stange med hodet mot veggen i 46 minutter, uten å produsere så mye som en sjanse eller et eneste skudd på mål. Et disiplinert og hardarbeidende Bolton-lag gjorde livet surt for det mest formsvake laget i Premier League - og Didier Drogbas håpløse frisparkforsøk som rullet ut til innkast oppsummerte frustrasjonen på en treffende måte.

- Det er fantastisk å se hvor strukturerte Bolton er i presset, konstaterte TV 2-ekspert Uwe Rösler i pausen.

Like fantastiske var ikke Bolton i motsatt ende av banen. Men de skapte i hvert fall noen farligheter, i motsetning til Chelsea. Matthew Taylor fikk en gyllen mulighet til å sende gjestene i ledelsen da José Bosingwa headet et innlegg rett ned i beina hans, men markkryperen suste et par meter utenfor stolpen til Petr Cech.

Et par ganger ryddet Chelsea opp i siste sekund, som da John Terry sleivet ballen ut til corner da Kevin Davies var i ferd med å skyte fra fem meter, eller da Cech såvidt kom først på et gjennomspill mot Johan Elmander. 

Det var med andre ord vertene som hadde mest å rette på til 2. omgang.

Og de var nær en drømmestart, da Frank Lampard spilte Didier Drogba alene med Jääskeläinen etter tre minutter.  Men symptomatisk nok for et lag i motgang bredsidet ivorianeren ballen på innsida av stolpen og ut, før Zat Knight panikklarerte ballen i sikkerhet.

Uegoistisk Drogba
Chelsea skulle imidlertid få det befriende målet:

61 minutter var spilt da Michael Essien dro seg forbi Johan Elmander og deretter Stuart Holden, før han tuppet ballen inn i bakrom mot Drogba, som var hårfint onside. I stedet for å skyte selv sentret Chelsea-spissen uegoistisk til Florent Malouda, som bare kunne løpe inn 1-0.

Den elleville feiringen fortalte det meste om lettelsen blant Chelsea-gutta, men seieren var på langt nær i boks. For den siste halvtimen kjørte Bolton kampen og hadde nok av sjanser til å utlikne.

Nærmest var Samuel Ricketts, etter at John Terry hadde forlenget en 45-graderspasning fra Stuart Holden. Bolton-backen fikk stå tilnærmet alene og skyte fra 10 meter, men hadde ikke roen og blåste den høyt over målet til Cech.

Kanskje ble gjestene også snytt for straffe da Holden fikk skuddet sitt blokkert av venstrearmen til Terry, men dommeren mente at Chelsea-kapteinen ikke hadde brukt armen aktivt for å gjøre seg større.

Fire minutter på overtid blåste dommeren av kampen mens kameraene fulgte Carlo Ancelotti på sidelinja. Den vanligvis så sindige italieneren tillot seg noen triumferende armbevegelser - i visshet om at det trolig redder jobben hans i denne omgang.