GRUNN TIL Å JUBLE: Åge Hareide satte et perfekt punktum med seier over Twente i Europa League i kveld. Her jubler han sammen med målscorer Alejandro BedoyaFoto: EPA/VINCENT JANNINK / Scanpix
GRUNN TIL Å JUBLE: Åge Hareide satte et perfekt punktum med seier over Twente i Europa League i kveld. Her jubler han sammen med målscorer Alejandro BedoyaFoto: EPA/VINCENT JANNINK / ScanpixVis mer

Endelig vant Hareide i Europa

To tidligere Haugesund-spillere scoret da Helsingborg vant.

Thomas Sørum scoret, mens Ardian Gashi og Erlend Hanstveit også bidro da Helsingborg overrasket med 3-1 over Twente på bortebane i europaligaen.

Dermed takket Åge Hareide av som Helsingborg-trener med et imponerende resultat. Laget var fra før slått ut av europaligaen, men avsluttet med stil og ble treer i gruppe L.

Og det var en norsk kjenning som startet scoringsballet i Nederland. Den tidligere Haugesund-spissen Nikola Djurdjic brukte fem minutter på å sende gjestene i føringen.

Djurdjic var regissør da Alejandro Bedoya doblet ledelsen i det 22. minuttet. Etter 66 minutter punkterte Sørum kampen på en crossball fra Rachid Bouaouzan.

Sørum rakk akkurat å få med seg Dusan Tadics reduseringsmål for Twente før han ble erstattet av Álvaro Santos kvarteret før slutt. Ardian Gashi og Erlend Hanstveit spilte hele kampen for Helsingborg.

Mohammed Abdellaoue var henvist til benken da Hannover sikret seier i gruppe L med 2-2 borte mot toer Levante torsdag. Gjestene fikk en strålende start med scoringer av Lars Stindl og Didier Konan Ya i løpet av de første 26 minuttene. Angel reduserte for Levente tidlig i annen omgang, og Vicente Iborra ordnet 2-2 i tilleggstiden, men det holdt ikke for vertene.

Moa kom inn for Konan Ya i siste spilleminutt.

(NTB)