Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig vant hun Australian Open

Maria Sjarapova slo serbiske Ana Ivanovic.

Russiske Maria Sjarapova tok lørdag sin første Australian Open-tittel i tennis. Ana Ivanovic fra Serbia ble slått 7-5, 6-3 i finalen.

Femteseedede Sjarapova tapte fjorårets finale i Australian Open for Serena Williams, men denne gangen var det den russiske tennisyndlingens tur.

Tredje Grand Slam 

Resten av fjorårssesongen var 20-årige Sjarapova plaget av skader og seieren i Melbourne Park kom takket være knallhard jobbing for å komme tilbake.

Det var den russiske spillerens tredje Grand Slam-tittel. Hun har tidligere vunnet Wimbledon (2004) og US Open (2006).

Etter et jevnt første sett hvor det var lite som skilte spillerne var det ingen tvil i det andre- og siste settet. Da tok Sjarapova flere sjanser og fikk belønning for det.

- Mestere tar sjanser og presset er et privilegium, sa den gamle tennismesteren Billie Jean King til Sjarapova en gang de møtes foran Wimbledon-turneringen.

- Ikke min beste kamp

ENDELIG: I fjor klart hun det ikke, men i år gikk Maria Sjarapova helt til topps i Australian Open. Her feirer hun det ved å kysse trofeet. Foto: TIM WIMBORNE/REUTERS/SCANPIX
ENDELIG: I fjor klart hun det ikke, men i år gikk Maria Sjarapova helt til topps i Australian Open. Her feirer hun det ved å kysse trofeet. Foto: TIM WIMBORNE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg tenkte på akkurat de ordene under finalen. Det er helt utrolig. Noen ganger så legger ned du så mye arbeid igjen på treningen og du vet aldri helt når man får betalt, sa Sjarapova etter hennes tredje Grand Slam-tittel.

Sjarapova vant først og fremst takket være sine presise server som gjorde at Ivanovic ble presset tilbake på defensiven og aldri egentlig kom inn i kampen.

- Jeg tror ikke dette var min beste kamp i turneringen. Jeg servet nok betydelig bedre mot Lindsey (Davenport) og Justin (Henin) på min vei mot finalen, sa 20-åringen.

Med dagens seier klatrer hun også på verdensrankingen.

(NTB)

image: Endelig vant hun Australian Open
GRÅT AV GLEDE: Maria Sjarapova gjemte hodet i håndduken etter at Australian Open-triumfen var et faktum.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media