Endelig vant Stabæk

To mål av danske Mads Jørgensen mot Sogndal sørget for at Stabæk for første gang i 2004 kunne gå av banen i seiersrus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stabæk - Sogndal 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Mads Jørgensen (3), 2-0 Jørgensen (7), 2-1 Kim Rune Hellesund (26), 3-1 Thomas Finstad (90).Martin Andresen-erstatteren, som kom fra italienske Ancona uten å ha spilt en kamp for klubben (på grunn av skade), viste både aggressivitet og skuddfot i løpet av de første ti minuttene på Nadderud. Det sørget for målene som satte vertene på vinnersporet - etter at Stabæk hadde spilt 13 treningskamper pluss mandagens serieåpning mot Odd uten å vinne.

- Dette var utrolig viktig for oss. Det kan nesten ikke beskrives, sa Jørgensen etter kampen.

- Han scoret to fantastiske mål, og viste at vi ikke har kjøpt noen pingle. Han føler nok presset om å erstatte Martin Andresen mer enn jeg gjør. Dette fortjente han, sa trener Gaute Larsen.

Han påpekte samtidig at kun Jørgensen er ny i lagoppstillingen i forhold til de elleve som slo Rosenborg 6-1 på Lerkendal i fjor høst.

Kanon i vinkelen

Stabæk gikk ut vanvittig aggressivt, og gjennom å vinne alle duellene satte de Sogndal under hardt press på gjestenes halvdel.

- Spillerne var veldig revansjesugne etter tapet i Skien i første kamp. Fram mot det hadde vi spilt mange gode kamper, forklarte Larsen til NTB.

Det aggressive presset ga fort resultater. Først spilte Marco Reda en pasning rett i føttene på Jørgensen, som lett løp fra Sogndal-forsvaret før han satte ballen under keeper Terje Skjeldestad og i mål.

Deretter kom det utrolige frisparket.

- Jeg dro bare til, sa dansken om kanonskuddet som suste opp i keepervinkelen.

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen følte at frisparket egentlig punkterte kampen.

- Vi tapte denne kampen på de første ti minuttene. Vi ga bort 1-0, og skuddet i vinkelen kan vi ikke gjøre noe med. Vi prøvde etter det, men det var ikke så mye mer å gjøre, sa Halvorsen til NTB.

Kim Rune Hellesund satte inn en redusering før hvilen.

Flust med sjanser

I annenomgangen spilte Stabæk seg til en drøss med sjanser. NTB telte seks fete tilbud for hjemmelaget, og da Thomas Finstad på overtid satte inn 3-1 var det definitivt over for Sogndal.

Like før hadde dessuten lagets midtstopper Raoul Kouakou blitt utvist, enda en gang.

- Vi slet med å punktere kampen, innrømmet Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Men den største oppgaven man kan ha som trener, er å snu trenden når laget spiller dårlig. Det er en fantastisk god følelse, sa han videre i en jublende hjemmegarderobe.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer