Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig vant Vålerenga

Det tok lang tid, men endelig kunne Vålerenga juble igjen. Høytflyvende Viking ble dratt ned på jorda med 3-1-seier. Vi fulgte dagens kamper i Tippeligaen.

Åtte kamper på rad uten seier hadde skapt tilløp til brann under VIF-føttene før dagens oppgjør. Og da Morten Berre kranglet inn 0-1 på Vikings første sjanse, luktet det av nok en nedtur. Men marginene vendte seg til VIFs side etterhvert.

Espen Musæus skjøt i stolpens innside like før pause, men Tom Henning Hovi rakk å utlikne før halvtid. Midtstopperen snek seg opp i angrep, og hans løp ble aldri plukket opp av et sovende Viking-forsvar. Headingen gikk inn oppe i hjørnet.

I Jon Eirik Ødegaard har VIF en frisparkskytter med «dødelig» potensial, og Viking fikk merke det rett etter pause. Fra 22-23 meter fant venstrebeinte Ødegaard den perfekte vei til Lars Gaute Bøs lengste hjørne: 2-1.

Så gjorde Bjørn Viljugrein alt rett, med en kontrollert dribling og ditto skudd, idet timen var gått.

VIF gikk fra nedrykksposisjon til kvalifiseringsplass, og kan glede seg over et løft. Likevel trengs forsterkninger. En angriper med kjappe føtter og målteft er fortsatt savnet.

Viking hadde kontroll en halvimes tid i 1. omgang, men var langt unna å ta sin femte strake seier. Angriperne Rikhardur Dadason og Erik Nevland viste glimt før da falt helt av og ble tatt av Ullevaal-gresset lenge før det var slutt.

Kjetil Rekdal glinset ikke tre uker før EM-sluttspillet. Han hadde likevel en klart stabiliserende funksjon på midtbanen. Men Spania er noe ganske annet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling