Endelig vant Vålerenga

Det tok lang tid, men endelig kunne Vålerenga juble igjen. Høytflyvende Viking ble dratt ned på jorda med 3-1-seier. Vi fulgte dagens kamper i Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Åtte kamper på rad uten seier hadde skapt tilløp til brann under VIF-føttene før dagens oppgjør. Og da Morten Berre kranglet inn 0-1 på Vikings første sjanse, luktet det av nok en nedtur. Men marginene vendte seg til VIFs side etterhvert.

Espen Musæus skjøt i stolpens innside like før pause, men Tom Henning Hovi rakk å utlikne før halvtid. Midtstopperen snek seg opp i angrep, og hans løp ble aldri plukket opp av et sovende Viking-forsvar. Headingen gikk inn oppe i hjørnet.

I Jon Eirik Ødegaard har VIF en frisparkskytter med «dødelig» potensial, og Viking fikk merke det rett etter pause. Fra 22-23 meter fant venstrebeinte Ødegaard den perfekte vei til Lars Gaute Bøs lengste hjørne: 2-1.

Så gjorde Bjørn Viljugrein alt rett, med en kontrollert dribling og ditto skudd, idet timen var gått.

VIF gikk fra nedrykksposisjon til kvalifiseringsplass, og kan glede seg over et løft. Likevel trengs forsterkninger. En angriper med kjappe føtter og målteft er fortsatt savnet.

Viking hadde kontroll en halvimes tid i 1. omgang, men var langt unna å ta sin femte strake seier. Angriperne Rikhardur Dadason og Erik Nevland viste glimt før da falt helt av og ble tatt av Ullevaal-gresset lenge før det var slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer