- Endelig var det stang inn

Tarjei Bø med sesongens første seier.

TILBAKE PÅ TOPPEN: Tarjei Bø tok sesongens første verdenscupseier på sprinten i østerrikske Hochfilzen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader
TILBAKE PÅ TOPPEN: Tarjei Bø tok sesongens første verdenscupseier på sprinten i østerrikske Hochfilzen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tarjei Bø vant mennenes verdenscupsprint i skiskyting fredag. Det var stryningens sjette verdenscupseier, og forrige sesongs verdenscupvinner er tilbake på vinnersporet.

- Jeg er kjempelettet, jeg har gjort mange gode løp til andreplasser så langt. Endelig nå var det stang inn. Det er godt å ha en seier før jul, da blir det jul i år også, sier Bø til NRK.

Fjorårsvinneren i verdenscupen hadde én strafferunde og gikk inn til tiden 23.57,2 og var 4,0 sekunder foran franske Martin Fourcade. Franskmannen hadde også en strafferunde.

- Jeg ble stokk stiv, prøvde å gå hardt ut på andre runde. Da fikk jeg én bom på ligg. Siste kilometeren hadde jeg ingenting igjen. Jeg var ikke sikker, men trodde det skulle holde mot Fourcade, forklarerer stryningen.

- Jeg har hatt noen nervøse minutter i skifterommet, men det var mange som kunne slå meg. De fikk en bom eller to, og jeg jublet litt for meg selv, fortsetter han.

Russiske Timofej Lapsjin endte med feilfri skyting på tredjeplass, men ble slått med 17,2 sekunder.

Bø tok samtidig over den gule ledertrøyen i verdenscupen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer