TILBAKE PÅ TOPPEN: Tarjei Bø tok sesongens første verdenscupseier på sprinten i østerrikske Hochfilzen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader
TILBAKE PÅ TOPPEN: Tarjei Bø tok sesongens første verdenscupseier på sprinten i østerrikske Hochfilzen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter BaderVis mer

- Endelig var det stang inn

Tarjei Bø med sesongens første seier.

Tarjei Bø vant mennenes verdenscupsprint i skiskyting fredag. Det var stryningens sjette verdenscupseier, og forrige sesongs verdenscupvinner er tilbake på vinnersporet.

- Jeg er kjempelettet, jeg har gjort mange gode løp til andreplasser så langt. Endelig nå var det stang inn. Det er godt å ha en seier før jul, da blir det jul i år også, sier Bø til NRK.

Fjorårsvinneren i verdenscupen hadde én strafferunde og gikk inn til tiden 23.57,2 og var 4,0 sekunder foran franske Martin Fourcade. Franskmannen hadde også en strafferunde.

- Jeg ble stokk stiv, prøvde å gå hardt ut på andre runde. Da fikk jeg én bom på ligg. Siste kilometeren hadde jeg ingenting igjen. Jeg var ikke sikker, men trodde det skulle holde mot Fourcade, forklarerer stryningen.

- Jeg har hatt noen nervøse minutter i skifterommet, men det var mange som kunne slå meg. De fikk en bom eller to, og jeg jublet litt for meg selv, fortsetter han.

Russiske Timofej Lapsjin endte med feilfri skyting på tredjeplass, men ble slått med 17,2 sekunder.

Bø tok samtidig over den gule ledertrøyen i verdenscupen.

Martin Eng pådro seg bare en bom på stående skyting og endte som neste beste nordmann på 11.-plass, slått med 28,8 sekunder av Bø.

Ole Einar Bjørndalen skjøt feilfritt, men var likevel 42,8 sekunder bak vinneren i mål på 15.-plass. Lars Beger gikk tre strafferunder og endte på 29.-plass, 1.13 minutter bak.

Emil Hegle Svendsen hadde ingen heldig dag på standplass og måtte tåle to strafferunder etter liggende skyting. Ytterligere to runder på stående gjorde at trønderen endte 1.46,1 bak Bø i mål på en svært skuffende 54.-plass.

Frode Andresen var igjen i aksjon i verdenscupen. Med fire strafferunder endte han på plassen bak Svendsen.

Resultatlisten danner grunnlaget for lørdagens jaktstart over 10 kilometer.

(NTB)