Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig Viking-fest

Alle klappet og smilte - og noen tok til tårene. Endelig sørget Viking for fest.

Samtidig var det også en trist avskjed med nøkkelspillere som Frode Olsen, Erik Nevland og Peter Kopteff.

Viking-kaptein Brede Paulsen Hangeland advarte mens medspillere omfavnet og gratulerte hverandre som om de hadde vunnet seriegull. Faktum er at Viking-sesongen er nær fiasko, til tross for fem mål og over 13 000 tilskuere på tribunen i går.

-  Vi trenger en bedre stall, vi trenger nye spillere som er så gode at de kan gå rett inn på laget, sier Paulsen Hangeland til Dagbladet.

Ingen i Stavanger er fornøyd med en lag som er best når det ikke gjelder.

Brede Paulsen Hangeland vil også ha mer kontinuitet i ledelsen. Trener Roy Hodgson kom inn midt i sesongen og har omsider fått skikk på laget.

-  Vakre mål

-  Jeg er veldig glad for at laget endelig kunne gi et tålmodig publikum valuta for pengene. Fem vakre mål i en kamp er imponerende. Samtidig må vi unngå unødvendige feil, Fredrikstads andre mål irriterer meg, sier Hodgson til Dagbladet.

Bak fotballfesten i går skjuler det seg en fotballsesong som har vært et mareritt i Stavanger. Både trener og daglig leder måtte gå, nøkkelspillere forsvinner og det er usikkert hvilke nye spillere som trekker på seg den mørkeblå drakta neste år. Fulle tribuner på et nytt stadium har vært bonusen - men byen krever resultater, mål og godt spill.

I stedet har Viking spilt med en ryggsekk av tynnslitte nerver, usikkerhet og dårlig sjøltillit. De har slitt seg til noen uavgjort, men spillet har aldri sydet av overskudd, energi og tro på egen dyktighet.

-  I går løsnet det skikkelig. Det var kjekt å gi publikum en flott opplevelse. Men det oppveier ikke skuffelsen over en sesong som bortimot har vært en fiasko, sier Brede Paulsen Hangeland.

Viking-trener Hodgson peker på at det er lite som skal til før Viking kan kjempe i toppen.

-  Serien er jo så jevn. Vålerenga spilte kvalifisering i fjor og kjempet om gullet i går. Bodø/Glimt tok sølv i fjor, må spille kvalifisering i år. Nå skal vi lade opp i ro og mak, og starte neste års serie som vi avsluttet i år, sier Hodgson.

Savnet raske West

Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen ble hyllet av mange tilreisende supportere tross det solide tapet mot Viking. Han glemmer nok gårsdagens batalje fort, men er tilfreds med siste halvdel av sesongen, der Fredrikstad har klatret opp på trygg plass i Tippeligaen.

-  Vi måtte bruke en midtbanespiller på topp som erstatter for West. Vi savnet vårt vanlige angrepsspill, samtidig som Viking var på hugget og opptrådte kompakt og dyktig, forklarer Eggen overfor Dagbladet.

MÅLJUBEL: Sesongen har vært elendig, men i går kunne Viking-guttene slippe jubelen løs. Brede Paulsen Hangeland krever klassespillere som erstattere for dem som forsvinner. Her omfavnes kapteinen av fra venstre Bjarte Lunde Aarsheim og Alexander Gabrielsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media