Endelig Viking-jubel i Stavanger

Viking avsluttet sesongen som de startet den, med en solid hjemmeseier. Bronselaget Stabæk ble slått 3-1.

Viking ledet eliteserien etter første serierunde, men publikum på Stavanger stadion har ikke fått like mye å juble for utover i sesongen. Derfor passet det bra å avslutte som laget gjorde lørdag.

- Det var veldig morsomt og viktig at vi fikk en positiv opplevelse på slutten av sesongen. Men det er ikke godt nok. Dette var bare en av 26 kamper, sa tomålsscorer Hannes Sigurdsson.

Viking hadde ambisjoner om å være med i medaljekampen, men har ikke klart å følge opp utover i sesongen. Etter den gode starten har det gått langt dårligere enn planlagt, og laget endte på en skuffende 6. plass.

Pipekonsert

Stabæks Inge André Olsen ble en upopulær mann på Stavanger stadion etter en duell med Peter Kopteff, og den episoden satte sitt preg på kampen. Kopteff ble forbannet etter taklingen og forsøkte å slå etter Olsen.

Mens Olsen ble liggende på bakken, måtte Kopteff forlate banen med rødt kort, noe publikum mente var urettferdig. Med øredøvende pipekonsert mot Olsen resten av kampen ga publikum klart uttrykk for at de mente han overdrev.

- Jeg ble liggende fordi jeg mente det var det beste å gjøre akkurat da. Jeg tror ikke det ville vært bedre om jeg hadde reist meg med en gang, var Olsens forklaring på hvorfor han ble liggende.

Episoden skjedde etter en halvtime. Viking hadde da tatt ledelsen 2-0 etter to mål av Hannes Sigurdsson.

Stabæks Stian Ohr reduserte bare noen minutter etter utvisningen, men Kristian Sørli sørget på tampen av første omgang for 3-1-ledelse til Viking.

Fornøyd Larsen

Hannes Sigurdsson, som er ønsket i en leieavtale hos Lillestrøm, fikk en perfekt avslutning på sesongen med to mål. Han har ett år igjen av kontrakten med Viking, og nå tyder mye på at han blir i Stavanger også neste år.

- Hannes er en ung spiss som fortsatt inngår i Vikings planer, sa trener Kjell Inge Olsen etter kampen.

Stabæk kom til Stavanger i håp om å sikre sølvmedaljer, men endte på bronseplass. Det synes trener Gaute Larsen er helt greit.

- Vi er veldig godt fornøyd med sesongen. Jeg er naturligvis veldig skuffet over den siste kampen fordi vi spilte i overtall så lenge. Vi burde utnyttet det bedre, sa han.

(NTB)