– Endelig vil dere tro meg

John Shittu mottok nyheten om at Morgan Andersen er tiltalt med glede. Etter å ha blitt mistenkeliggjort i lang tid er han glad for å bli trodd.

I går ble det kjent at statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot Morgan Andersen for å ha forfalsket en kontrakt mellom fotballklubben Lyn og tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel.

Det var en svært tilfreds Ola John Shittu som i går ettermiddag mottok nyheten fra Dagbladet om at Morgan Andersen er tiltalt.

– Takk, dette var gode nyheter. Endelig vil sannheten komme for en dag, sier spilleragenten til Chelsea-spiller John Obi Mikel.

Forfalskingen går ifølge politiet ut på at Morgan Andersen har påtegnet John Shittus initialer «OJ» på 1. siden av en kontrakt som er datert 22. april 2005. Kontrakten er datert på Mikels 18-årsdag og var grunnlaget for at Lyn kunne selge ham til Manchester United uka etter.

– Dette er jo lenge siden nå. Saken ble løst så dette er ikke noe vi er så veldig opptatt av lenger, sier han.

Men selv om tiden har gått og saken er løst for Mikel sin del, legger ikke Shittu skjul på at sommeren og høsten 2005 var en vond tid for ham og spillerne hans. Mange i Norge og England var svært skeptiske til den nigerianske agenten med sixpencen. Nå er han glad for at folk endelig vil tro ham.

– Det var en veldig vanskelig tid for både meg og spillerne. Vi måtte virkelig gjennomgå mye, sier han.

Kommer kanskje

VET IKKE OM HAN SKAL VITNE: Mikel-agent Ola John Shittu tror ikke han har så mye usagt i saken mot Morgan Andersen. Foto: Scanpix
VET IKKE OM HAN SKAL VITNE: Mikel-agent Ola John Shittu tror ikke han har så mye usagt i saken mot Morgan Andersen. Foto: Scanpix Vis mer

Shittu må regne med belage seg på å bli innkalt som vitne når rettssaken mot Morgan Andersen kommer opp.

– Det er opp til myndighetene å bestemme. Jeg har forklart meg både til norsk politi og til FIFA. Jeg tror egentlig ikke jeg har så mye usagt i denne saken.

• • Les hele saken og mer om Lyns reaksjoner i Dagbladet i dag.