Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig voksen

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm-Rosenborg 3-2. Slik feiret Arild Sundgot ledermålet mot Rosenborg - den aller beste gaven han fikk på 21-årsdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seinere på kvelden var det selskap med lagkamerater og øvrige venner. - Lørdag er utekvelden i LSK denne uka, og det er greit å kombinere den med bursdagsfeiringa, sier Arild Sundgot til Dagbladet.

- Men jeg skal ikke spise bløtkake, hvis du tror det, flirer Sundgot. Men hva feiringa gikk ut på, nektet unggutten plent å svare på.

- Det kan dere ikke trykke i avisa likevel, sier Arild.

Etter to serierunder leder nederlagsdømte Lillestrøm Tippeligaen med full poengpott. For 21-åringen har sesongstarten vært det reneste X-files:

,øTo scoringer mot Brann i Bergen.

,øMot RBK var Sundgot en av banens beste. Han ga LSK ledelsen og er nå toppscorer med tre mål.

- Sist uke ble jeg tatt ut i U-21-troppen som skal spille mot Georgia. Det gleder meg, for det er to år siden sist jeg spilte landskamp.

Læregutt

Sjøl mener Arild seg snytt for ett mål mot Rosenborg. Men scoringa som kunne gitt 2ø- 0 etter en halvtime, ble annullert for angrep på keeper.

- Den dommeravgjørelsen overrasket meg, for Jørn Jamtfall mistet ballen i beina på meg.

I fjor var Arild Sundgot fersking i Tippeligaen. Som 20-åring gikk han rett inn på et Lillestrøm-lag som overrasket mer og mer utover i sesongen.

- Selv om jeg var læregutt, ble det mye spilletid. Litt fordi spillerstallen var tynn, men også på grunn av mange skader. For meg var dette nyttig erfaring. I år føler jeg meg voksen nok for høyeste nivå.

Mot alle odds

Men unge Sundgot har hatt flere odds mot seg i sesongoppkjøringa, og det var ingen selvfølge at han skulle bli en hit fra første stund. På grunn av militærtjeneste får han bare trent én gang om dagen.

- Jeg er med på fellestreninga, men den andre økta, som er spesialtrening, må jeg stå over.

I tillegg har en betent akillessene gitt mye smerte gjennom vinteren.

- Jeg har en del trening å ta igjen. Hælen har plaget meg mye. Da jeg trodde alt var i orden, dukket smertene opp igjen etter forrige seriekamp mot Brann. Derfor sto jeg over økta både mandag og tirsdag.

Ros fra Eggen

- Hadde du trodd at LSK skulle lede etter to serierunder og at du var toppscorer?

- Det høres helt vilt ut. Jeg må bare kose meg med situasjonen så lenge det varer, sier Arild Sundgot.

Den kan vare riktig lenge. For hør bare hva RBK-trener Nils Arne Eggen sier om 21-åringen:

- Det er sjelden en spiss lager så mange problemer for forsvaret vårt som det Arild Sundgot gjorde i dag, sier RBK-sjefen.

HOPPENDE GLAD: Arild Sundgot fylte 21 år i går, og feiret dagen med scoring mot Rosenborg. Torjus Hansén (nr. 5), Heidar Helguson (nr. 17) og Runar Normann (delvis skjult) tok del i jubelen.