Endelig voksen

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Viking-spiller Brede Paulsen Hangeland (21) er spådd en lysende landslagskarriere som midtbanespiller. I juli dannet han Norges beste midtstopperpar sammen med finske Toni Kuivasto.

Så gode var Viking-duoen at begge er inne blant de ti kandidatene du kan stemme fram som Månedens beste spiller for juli på www.dagbladet.no og via SMS .

- Jeg er veldig fornøyd med juli, og har aldri tidligere spilt så bra som midtstopper over tid, smiler Brede Paulsen Hangeland - vel vitende om at Viking ikke slapp inn et eneste mål sist måned, til tross for kamper mot RBK, Molde og Lyn.

Som et spennende talent hentet fra 2.-divisjonsklubben Vidar kom Brede Paulsen Hangeland inn som et frisk pust i norsk toppfotball sist sesong. Som en høy, men samtidig svært teknisk og ballsikker midtbanespiller.

I år har pila bare fortsatt oppover:

Alle er kaptein

Han har spilt samtlige kamper fra start, har gjort seg ferdig med militæret, har skrevet ny treårskontrakt med Viking og har nettopp flyttet ut av gutterommet.

Sammen med samboer Celin (21) er Brede nå klar for å ta fatt på voksenlivet for alvor.

På banen er han allerede en sjefsfigur, og i mai - før han fylte 21 år - ble Paulsen Hangeland tidenes yngste Viking-kaptein, i Bjarte Lunde Aarsheims skadefravær og visekaptein Hannu Tihinen solgt.

- Det har skjedd veldig mye på kort tid. Da jeg kom fra Vidar, så jeg for meg et par år på benken i Viking, så dette har vært veldig gøy. Jeg har alltid trent mye, og målet mitt er å bli enda bedre, sier Brede Paulsen Hangeland.

Utnevnelsen til kaptein ble han også overrasket over. Og veldig stolt.

- Å få kapteinsbildet var en stor tillitserklæring. Men mitt syn er at alle skal være kapteiner utpå banen og gå foran som gode forbilder, sier Brede Paulsen Hangeland.

To plasser

Etter salget av Tihinen ble Hangeland flyttet ned som midtstopper. Og denne nominasjonslista forteller alt om hvor lurt det trekket har vært.

Hvor på banen ønsker han selv aller helst å spille?

- Jeg er veldig i tvil. Noen mener jeg er best på midtbanen, andre at jeg er best som midtstopper. Nå som jeg er ung, kan jeg gjerne bytte mellom rollene, men jeg bør nok på et eller annet tidspunkt falle til ro på en fast plass, sier han.

Plan B

Han tjener nok til å leve av lønna som fotballspiller, og navnet hans er garantert høyt oppe på mange proffagenters salgslister.

Men selv om framtida ser lys ut økonomisk, er det viktig for Hangeland å ha noe annet enn fotballen å tenke på. Til høsten starter han på økonomi- og administrasjonstudier på Høyskolen i Stavanger.

- Jeg tror på å trimme hjernen litt. Den er en muskel, den også. Dessuten er det nok lurt å ha en plan B, smiler Brede Paulsen Hangeland.

Voksent tenkt, det også.

EGEN KÅK: Viking-spiller Brede Paulsen Hangeland og samboer Celin har nettopp fått egen leilighet i Stavanger. Men et like sikkert tegn på at Hangeland begynner å bli voksen, er spillet på banen, og nå kan du stemme ham fram som en av kandidatene til Månedens spiller i Dagbladet for juli.