Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig Wengen-seier for Aksel Lund Svindal: - Han er så rå om dagen

Ingen stoppet suverene Svindal.

SUVEREN: Aksel Lund Svindal var suveren under lørdagens utforrenn i Wengen. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
SUVEREN: Aksel Lund Svindal var suveren under lørdagens utforrenn i Wengen. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

(Dagbladet): - Det er ikke lenger noen tvil. Han er tidenes beste norske løper i verdenscupen, sa NRK-kommentator Andreas Toft etter Aksel Lund Svindals fantastiske kjøring i dagens utforrenn i Wengen.

For to år siden ble Klaus Kroell nummer to i løypa, og etter å ha satt ut som nummer fire i dag, kom ingen i nærheten av ham før Aksel Lund Svindal satte utfor som nummer 18.

Svindal var 0,39 sekunder foran på den første målinga, og bare fortsatte å øke. Da han endelig kom i mål, tok han over førsteplassen til Kroell og økte med hele 1,52 sekunder.

- Han er i en helt egen klasse. Han er så rå om dagen at det er helt vilt, sa NRKs kommentatorer etter nordmannens renn.

Svindal har aldri vunnet i Wengen og Kitzbühel, og en seier i dag henger nok høyt for nordmannen som var skada det aller meste av fjorårets sesong.

Hannes Reichelt kjørte etter Svindal, og hadde tidvis mye bedre fart enn nordmannen. Men etter den siste delen av løypa så man at Reichelt slet med å hamle opp med Svindals fantastiske renn.

Været ødela Etter en stund med opphold i rennet grunnet tåke, fikk Jansrud endelig sette utfor - i en del mer tåke på toppen enn det Svindal satte utfor med.

Ved første måling var Jansrud 0,22 bak, og klarte aldri å nærme seg Svindals tid. Dagens stopp på grunn av værforholdene kan ha skyld i Jansruds nedtur, men han var langt fra alene.

De resterende alpinistene slet utover omgangen, og sannsynligvis vil ingen klare å ta igjen suverene Svindal, som da kan glede seg over en ny utforseier - sin første i Wengen.

- Han er suveren. Ingen klarer å ta igjen Aksel nå, sa NRKs kommentatorer.

Jansrud kom på en tolvteplass, 2,13 sekunder bak landsmannen.

Spøkte for rennet Som vanlig kunne løypa i Wengen by på fart og spenning. I dag, kanskje litt mer enn ønsket. For Aksel Lund Svindal var soleklart i ledelsen, men været kunne sette en stopper for Svindals første verdenscupseier i Wengen.

For at et renn skal regnes som gjennomført, kreves det at 30 utøvere har satt utfor. Lenge så det ut til å spøke for Svindals plassering, men til slutt kom de nødvendige 30 gjennom.

I morgen er det slalåm som venter for Henrik Kristoffersen.

Aksel Lund Svindal of Norway skis during the men's Alpine Skiing World Cup downhill race on the Lauberhorn course in Wengen, Switzerland January 16, 2016.   REUTERS/Ruben Sprich
Aksel Lund Svindal of Norway skis during the men's Alpine Skiing World Cup downhill race on the Lauberhorn course in Wengen, Switzerland January 16, 2016. REUTERS/Ruben Sprich Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media