Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig!

I fem år har Michael Schumacher jobbet for å ta Ferrari til topps. I går kom han endelig i mål. - Jeg finner ikke ord. Utrolig! Følelsene tok fullstendig overhånd da tyskeren sikret Ferraris første VM-tittel på 21 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har jobbet for dette i fem år og tre ganger har vi vært i nærheten. Dette er helt fantastisk, og spesielt fordi det er Ferrari betyr dette mer for meg enn de to andre titlene jeg har, sier Schumacher som kjørte inn til seieren med en snitthastighet på 207,2 km/t

Tyskeren vant to strake VM-titler i 1994 og 1995. Men for Ferrari har ventetida fortonet seg som en evighet: Sist de vant var i 1979.

Det var derfor ikke rart 10000 italienere gikk bananas utenfor Ferraris hjemmebase i Maranello i Nord-Italia i går morges.

Og takken for den grandiose festen sender italienerne til Schumacher. Han tok sjansen og gikk til et lag i krise etter å ha tatt to titler som Benetton-fører. Men sjøl om Ferrari har hatt den beste føreren de siste åra, har de ikke hatt de beste bilene.

Utfordring

I går var alt glemt.

- Jeg har aldri tvilt på at jeg skulle vinne tittelen igjen, til tross for at det har tatt så lang tid. Det har vært en vanskelig sesong, og gått opp og ned, sier Schumacher.

Han angret ikke på at han i sin tid tok Ferrari-utfordringen:

- Jeg er ikke bare interessert i å vinne, men måten man vinner på. Jeg liker en utfordring, og angrer ikke på at jeg tok den.

Avgjorde i depotet

Seieren i Japan Grand Prix ble på mange måter avgjort i depotet 15 runder før slutt.

Tittelutfordreren, finske Mika Häkkinen, ledet løpet etter å ha kjørt forbi Schumacher i starten, og var først inn til det siste depotstoppet. Der brukte han 7,4 sekunder. Disse sekundene brukte Schumacher godt. For mens Häkkinen var i depotet økte tyskeren forspranget, og da Schumacher besøkte depotet gjorde Ferrari-gjengen jobben. Tyskeren smatt ut igjen etter 6,0 sekunder.

Schumacher kunne derfor kose seg gjennom noen seiersrunder. I mål var tyskeren 1,8 sekunder foran finnen.

- Det jeg følte da jeg passerte mållinjen, kan jeg ikke helt beskrive, sier Schumacher.

- Jeg finner ikke ord. Utrolig!

Tyskeren knuste samtidig Häkkinens drøm om å bli den første Formel 1-føreren med tre strake VM-titler siden argentineren Juan Manuel Fangio på 1950-tallet.

  • Det gjenstår en VM-runde i Formel 1 - Malaysia Grand Prix om én uke. Deretter kan Schumacher ta med seg kona Corinna og barna til hytta i Trysil.
<B>LYKKELIG:</B> Michael Schumacher og Ferrari-manager Jean Todt jubler etter å ha sikret Ferraris første VM-tittel på 21 år.