Endelig!

MOLDE (Dagbladet): Hestesparket Anders Hasselgård dundret inn fire minutter før slutt i går, hadde sendt ham rett på operasjonsbordet for halvannet år siden.

Etter fire lyskeoperasjoner på fem år var han forberedt på at karrieren var over. Nå er han endelig smertefri.

- Før den siste operasjonen forberedte jeg kjæresten min på at jeg kanskje måtte slutte med fotball, og heller bli med henne til Trondheim for å studere, sier Hasselgård til Dagbladet.

Tross den unge alderen er kantspilleren en av de desiderte veteranene i Molde. Faktisk debuterte han 17 år gammel da han spilte de siste fem minuttene mot Start. Åge Hareide sendte ham på banen som erstatter for Ole Gunnar Solskjær, som spilte sin siste kamp for Molde.

Den gangen var Hasselgård Moldes uslepne diamant. Men utviklingen stoppet på grunn av lyskeproblemene. Faktisk har Hasselgård til gode å spille en hel skadefri sesong siden.

- Jeg har mistet mye de siste åra, sier han.

Ny vår

Etter fire operasjoner - alle mislykket - la han seg høsten 2000 under kniven en siste gang. Kirurgene hadde liten tro.

- Legen sa til meg at vi fikk prøve én gang, og bare se hvordan det gikk. Da forberedte jeg meg på at det var slutt, sier Hasselgård.

Han var langt nede, men fikk god mental støtte i klubbmiljøet.

- Legen vår (Kjell Arve Strømskag) og fysioterapeuten (Leif Arne Lystad) ga meg mye hjelp. De holdt meg oppe, og gjorde alt for at jeg skulle bli frisk, sier han.

- Deilig

Redningen for Hasselgård var ikke bare basert på den siste operasjonen. Erfaringene viste at han for ofte hadde begynt å spille fotball for tidlig på sesongen de tre første gangene han hadde vært på bordet. I fjor rørte han derfor knapt en ball før utpå sommeren, og lot sårene gro i fred. Det lønte seg. Først da Odd Inge Olsen dro til Rosenborg, ba Gunder Bengtsson om lysluggens tjenester.

- På slutten av sesongen i fjor spilte jeg alle kampene fra start. Nå spiller jeg fra start i serieåpningen, og kjenner ingenting til smertene lenger, sier han.

Om knallperlen i går, sier han:

- Jeg fikk ballen av Bernt (Hulsker) litt ute på sida innenfor 16-meteren. Det var bare å dunke til. Deilig å se den gå inn.

Sterke sammen

Resten av kampen er ingenting for minnebøkene. Andri Sigthorsson ga Molde trygghet da han satte inn returen på frisparket fra Karl Oskar Fjørtoft etter 12 minutter. Akkurat da sov Brann-forsvaret. Slik de har gjort ved et par liknende situasjoner i vinter. Resten av kampen handlet om kjemping mellom to jevne mannskap. Molde vant på kollektiv disiplin.

- Vi har klart å bygge en lagfølelse i år. En «attityd», som trenerne sier på svensk. Det er noe vi har savnet her i Molde. Spillerne i år går godt sammen både på og utenfor banen, sier Anders Hasselgård.

STJERNESMELLET: Lyskeproblemene holdt på å koste ham karrieren, men i går kunne Anders Hasselgård endelig slippe jubelen løs. Bernt Hulsker (t.h.) var førstemann til å gratulere.