Endelig!

TRONDHEIM (Dagbladet): Da Trond Fredrik Ludvigsen gikk av banen, reiste publikum seg til trampeklapp. 20-åringen var best da det gjaldt som mest.

Trond Fredrik Ludvigsen fikk bevist tre ting i går:

At han kan scoret på hodet. At han kan spille venstreving. Og at han er god nok for Rosenborg-laget.

Dermed er frustrasjon snudd til suksess for den talentfulle 20-åringen. Da det gjaldt som mest viste Ludvigsen hva han kunne - og bidro sterkt til at Rosenborg har god kontroll på veien mot sitt 11. strake seriemesterskap.

Marginer

Men det har ikke bare vært oppturer for Trond Fredrik Ludvigsen etter at han kom til Rosenborg. Han har fått lite spilletid. Og når han først har fått sjansen, har han ikke lyktes med det en angrepsspiller helst bør gjøre - score mål.

- Jeg er ikke blitt noen bedre spiller i løpet av de tre- fire siste ukene. Poenget er at jeg i dag hadde marginene på min side, sier Ludvigsen til Dagbladet.

Det handler om de samme marginene Rosenborg har hatt gjennom hele høstsesongen. Før Stabæk-kampen var det spent stemning i RBK-leiren. Men laget gikk på banen og var akkurat så gode som de måtte være for å vinne.

- Viktig

- Marginene betyr alt i fotball. For min del handler det om jeg kommer meg rundt backen eller ei. Det kan dreie seg om fem centimeter eller fem millimeter, sier Ludvigsen.

I går var det Stabæk-back Tom Steinvoll som ble mest svimmel.

- Dette var viktig for Trond Fredrik. Han har sluppet til mindre enn han hadde håpet, ettersom vi har brukt Azar og Dagfinn mest på høyrekanten. Men i dag fikk jo Trond Fredrik vist at han også kan spille venstreving, sier Ola By Rise.

Trond Fredrik Ludvigsen og Dagfinn Enerly byttet nemlig plass gjennom hele kampen. Derfor var det typisk at 1- 0-målet kom etter at Enerly la inn fra posisjonen Ludvigsen helst vil ha førsteretten på - høyrekanten.

JAAAA: Trond Fredrik Ludvigsen (i midten) fikk sitt gjennombrudd da han i går var banens beste og senket Stabæk med et nydelig mål. Her jubler han sammen med Azar Karadas og Roar Strand.