Endelig

Etter å ha ventet i 128 år på klubbens første trofé, gikk byen og fotballaget Middlesbrough på fest i går kveld. Der er de sikkert fortsatt.

Følelsene var store og sterke da Boro vant ligacupen på Millennium Stadion i Cardiff. Fotballen var alt fra genial til helt middels. Men hvem bryr seg om innholdet i de 90 minuttene når Middlesbrough skal ut i Europa til høsten?

I hvert fall ikke manager Steve McLaren.

- På en dag som denne er det bare seieren som teller, sier han.

Og det er vel talt.

To raske mål

Boro var to mål foran da bare sju minutter var spilt av finalen. Kamerunske Joseph-Desire Job og nederlandske Boudewijn Zenden hadde sørget for det. Job gjorde 1- 0 på pasning fra Zenden, og Zenden slo med store problemer inn 2- 0 på straffe etter at Job var felt.

Og så skulle Middlesbrough forsvare seg.

Bolton er kjent for å være et comeback-lag i Premier League. Og etter 21 minutter slapp Boro-keeper Mark Schwarzer dem inn i kampen med en keepertabbe av de sjeldne. Og der og da - etter at Kevin Davies nærmest ikke kunne fatte hvordan han kunne bli målscorer på et skudd som minnet mest om et litt hardt tilbakespill - var det enda vanskeligere å fatte hvordan australieren i Boro-målet har holdt nullen 13 ganger denne sesongen. Men alt som skjedde etterpå forklarte faktum.

Da Schwarzer gikk «from zero to hero» i løpet av noen praktfulle redninger.

Gigamuligheter

Boltons Youri Djorkaeff hadde tre gigamuligheter til score alle de målene vi i nettmaskene. Hver eneste gang ble han nektet gleden av Schwarzer. Litt fordi han aldri fikk skikkelig trøkk i avslutningene og litt fordi Mark Schwarzer hadde bestemt seg for å rette opp inntrykket.

Det fikk liksom holde med ett baklengsmål.

KAPTEIN-JUBEL: Boro-kaptein Gareth Southgate løfter pokalen til værs og slipper jubelen løs sammen med lagkameratene.