- Ender enten i fengsel eller død

Myrvold trengte hjelp etter langvarig kokainmisbruk.

(Dagbladet.no): Hockeyproff Anders Myrvold står fram og forteller om langvarig kokainmisbruk i dagens VG.

Etter syv uker med rehabilitering på en klinikk i Vestfold har 32-åringen valgt å fortelle offentligheten om misbruket, for å «legge all dritten bak seg».

- Jeg har gruet og gledet meg til denne dagen. Mest gruet meg. Men det er deilig å få sagt det, sier Myrvold.

Problemene startet i NHL

Den nåværende Vålerenga-spilleren er en av fem nordmenn som har spilt i NHL, og det var i forbindelse med proffoppholdet i Detroit Red Wings i 2004 at Myrvold prøvde kokain for første gang.

- Det var på en helt vanlig fest etter en kamp for Detroit. Jeg var blitt tilbudt det mange ganger før. Det jeg ikke forsto da, var at jeg brøt en grense, sier han.

Myrvold sier det er av hensyn til lagkameratene i klubben og på landslaget han nå velger å fortelle om misbruket.

- All energi jeg hadde brukt på idretten, brukte jeg på noe destruktivt og livsfarlig. Jeg tenkte at enten ender du i fengsel eller så dør du. Jeg mistet taket på meg selv. Jeg innså at jeg trengte hjelp, sier 32-åringen.

REHABILITERT: Hockeystjerne Anders Myrvold tar et oppgjør med kokain-fortida, og hevder seg ferdig med festlivet. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
REHABILITERT: Hockeystjerne Anders Myrvold tar et oppgjør med kokain-fortida, og hevder seg ferdig med festlivet. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

Tapte en formue

Myrvold ble arrestert utenfor kjendisstedet Odeon i Oslo og ilagt et forelegg for besittelse av kokain i 2005. Han ble senere frifunnet i Oslo tingrett, men hendelsen førte trolig til at to profftilbud gikk i vasken.

- Jeg endret meg. Kokain gir deg en falsk stolthet. Du tror det ikke er så farlig og lager unnskyldninger for deg selv, sier Myrvold, som nå hevder han har lagt festlivet bak seg.