GÅR FOR SUKSESS?: Mens City-manager Roberto Mancini har varslet at de går for å vinne Europa League, har sir Alex Ferguson virket mer lunken. Begge lagene møter relativt tøff motstand i 16-delsfinalen. Foto.  AFP PHOTO/ANDREW YATES
GÅR FOR SUKSESS?: Mens City-manager Roberto Mancini har varslet at de går for å vinne Europa League, har sir Alex Ferguson virket mer lunken. Begge lagene møter relativt tøff motstand i 16-delsfinalen. Foto. AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Ender Manchester-lagene på ræva igjen?

Her er sluttspillkampene i Europa League.

(Dagbladet): Manchester City og Manchester United er nummer én og to i Premier League, men røk på en ydmykende exit fra gruppespillet Champions League.

- Europa League er straffen vår, uttalte sir Alex Ferguson etter 2-1-tapet mot Basel, mens City-manager Roberto Mancini var rask med å uttale at de går for å vinne hele turneringen.

Ingen av Manchester-lagene møter noen kasteballer i 16-delsfinalene. Mens City trakk Porto, som ble nummer tre i sin Champions League-gruppe, endte United opp med Ajax.

- Ajax er et godt lag, og jeg har aldri møtt dem i en tellende europacupkamp. Det ser jeg fram til, sier han til klubbens hjemmeside.

- Det er utrolig - vi har nettopp vært gjennom en av de tøffeste gruppene i Champions League, og nå har vi trukket de regjerende mesterne i Europa League, sier City-direktør Brian Marwood til mcfc.co.uk.

Ajax hadde tilsynelatende Champions League-avansementet i sin hule hånd foran den siste runden, og lå på annenplass i gruppa, med tre poeng mer og langt bedre målforskjell enn gruppetreer Lyon.

Men nederlenderne tapte hele 0-3 på hjemmebane mot Real Madrid, etter å ha fått to mål feilaktig annullert, mens Lyon vant 7-1 borte mot Dinamo Zagreb. Dermed måtte Ajax nøye seg med Europa League, mens Lyon snek seg inn i sluttspillet i Champions League.

Med andre ord kan det være duket for noen skikkelige godbiter i 16-delsfinalen - selv om det «bare» er snakk om Europa League. En annen kamp som definitivt kan være verdt å få med seg er Lazio - Atletico Madrid.

På forhånd håpet nok mange av Manchester-lagene skulle trekkes mot hverandre i en eventuell 8-delsfinale, men så skjedde ikke. Vinneren i oppgjøret mellom Ajax og United møter Lokomotiv Moskva eller Atletic Bilbao, mens vinneren av Porto/City møter Legia Warszawa eller Sporting Lisboa.