Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endlig norsk stafettseier i Pragelato

Karl Einar Henriksen, Kjartan Haugen og Andreas Hustveit sørget i dag for at «Ja, vi elsker» endelig runget ut over langrennsstadion i Pragelato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble aldri noen norsk gullmedalje i langrennsanlegget utenfor Torino under lekene i februar. Marit Bjørgen, Frode Estil og de andre skiløperne måtte nøye seg med sølvmedaljer.

I dag var det imidlertid tid for norsk gulljubel under mennenes langrennsstafett i Paralympics. Andreas Hustveit sikret gullet med en sugende spurt.

– Dette var en skikkelig «høydare», jublet trener Stein Morten Guldbrandsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter den spennende avslutningen.

Spurtvant

Han fikk se at Norges startmann Karl Einar Henriksen tapte tid til konkurrentene på første etappe – over 3,75 kilometer for sittende. Da Kjartan Haugen overtok stafettpinnen var avstanden frem til ledende Russland nærmere minuttet.

Trøsten var at det var atskillig kortere vei opp til pallen fra Norges sjuendeplass. Kjartan Haugen gikk i tillegg en kjempeetappe, og tente det norske gullhåpet ved å veksle som nummer tre. Avstanden til Russland var redusert til snaue halvminuttet.

Russernes ankermann Rustam Garifoullin åpnet kolossalt hardt, og ble tidlig stiv. Bak kom norske Andreas Hustveit stadig nærmere, og inn på oppløpet var det dødt løp. Der freste Hustveit forbi og sikret gullet.

– Andreas lot russeren få noen meter i den siste bakken for å være sikker på ikke å bli stiv. Det var veldig klokt og fornuftig. De siste meterne hadde han full kontroll, konstaterte trener Gulbrandsen.

ANKERMANN: Andreas Hustveit sikret gullet på oppløpet. Foto: EPA/Scanpix
ANKERMANN: Andreas Hustveit sikret gullet på oppløpet. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Russiske Garifoullin tok gull i skiskyting tidligere i Paralympics i Torino.

Feiret med kake

Dermed ble det norsk gullfeiring i OL-byen fredag kveld.

– Det var på tide at det kom et norsk gull i Pragelato, smilte Gulbrandsen, og varslet at det trolig ble kake til kvelds for hele den norske gjengen.

– Men noe mer feiring blir det ikke. Alle sammen skal gå flere distanser her nede, smilte han.

Dagens gull hadde også historisk sus over seg.

– Det er første gang Norge vinner en langrennsstafett for menn i Paralympics, opplyste Gulbrandsen.

For fire år siden vant Russland foran Norge. Fredag var revansjen i boks.

(ANB)

KLATRET FLERE PLASSER: Kjartan Haugen gikk Norge opp til tredjeplass i løpet av andre etappe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!