Endlig norsk stafettseier i Pragelato

Karl Einar Henriksen, Kjartan Haugen og Andreas Hustveit sørget i dag for at «Ja, vi elsker» endelig runget ut over langrennsstadion i Pragelato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble aldri noen norsk gullmedalje i langrennsanlegget utenfor Torino under lekene i februar. Marit Bjørgen, Frode Estil og de andre skiløperne måtte nøye seg med sølvmedaljer.

I dag var det imidlertid tid for norsk gulljubel under mennenes langrennsstafett i Paralympics. Andreas Hustveit sikret gullet med en sugende spurt.

– Dette var en skikkelig «høydare», jublet trener Stein Morten Guldbrandsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter den spennende avslutningen.

Spurtvant

Han fikk se at Norges startmann Karl Einar Henriksen tapte tid til konkurrentene på første etappe – over 3,75 kilometer for sittende. Da Kjartan Haugen overtok stafettpinnen var avstanden frem til ledende Russland nærmere minuttet.

Trøsten var at det var atskillig kortere vei opp til pallen fra Norges sjuendeplass. Kjartan Haugen gikk i tillegg en kjempeetappe, og tente det norske gullhåpet ved å veksle som nummer tre. Avstanden til Russland var redusert til snaue halvminuttet.

Russernes ankermann Rustam Garifoullin åpnet kolossalt hardt, og ble tidlig stiv. Bak kom norske Andreas Hustveit stadig nærmere, og inn på oppløpet var det dødt løp. Der freste Hustveit forbi og sikret gullet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer