- Endrer ikke oppfatning selv om han skrur ballen i krysset ti kamper på rad

Tjærnås og Alsaker er stadig skeptiske til Tevez.

STRIDSØKSEN BEGRAVD: Carlos Tevez (t.v.) og Roberto Mancini later til å skværet opp. I går fikk argentineren sitt første innhopp siden kampen mot Fulham 18. september.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
STRIDSØKSEN BEGRAVD: Carlos Tevez (t.v.) og Roberto Mancini later til å skværet opp. I går fikk argentineren sitt første innhopp siden kampen mot Fulham 18. september.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

(Dagbladet): Manchester City viste sider de aldri tidligere har vist da de vendte til seier mot Chelsea i løpet av kampens siste 12 minutter i går kveld. Det var nemlig første gang i Premier League-æraen at City har tatt tre poeng etter å ha ligget under med ett kvarter igjen på klokka, ifølge Opta.

Egenskapen å komme bakfra og snu tap til seier i sluttfasen har tradisjonelt vært noe det engelske fotballpublikummet først og fremst har forbundet med Citys byrivaler. Riktignok hadde de lyseblå sjelden ligget under i årets sesong før gårsdagen - i fem bortekamper - men fire av dem hadde endt med tap. I tre av tapene falt avgjørelsen i løpet av kampens åtte siste minutter (mot Chelsea, Sunderland og Everton).

- Måten viktigere enn poengene Både TV 2-kommentator Øyvind Alsaker og Canal+-ekspert Lars Tjærnås holdt Manchester United som favoritt til å vinne sitt 20. seriemesterskap før City var i aksjon mot Chelsea. Selv om duoen står på sitt når det kommer til personlig gulltips, vil de ikke undervurdere betydningen av en snuoperasjon som på Etihad onsdag kveld.

CITY-JUBEL: Manchester Citys Samir Nasri feirer med lagkameratene Sergio Aguero og Edin Dzeko. Foto: REUTERS/Phil Noble
CITY-JUBEL: Manchester Citys Samir Nasri feirer med lagkameratene Sergio Aguero og Edin Dzeko. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Jeg trodde de skulle få det tøft mot Chelsea og at det skulle ende uavgjort, for jeg hadde en følelse av at presset kom til å slå inn da United bøttet avgårde med 5-0. Det er jeg glad for at det ikke gjorde, og det er utrolig kult for ligaen og hele pakka. Måten de vinner på er mye viktigere enn de tre poengene i ei tid med intens psykologisk krigføring, sier Alsaker til Dagbladet.

Tjærnås trekker også fram effekten av adrenalinkicket en slik seier gir. Når det er sagt, mener den tidligere topptreneren at få lag burde ha bedre forutsetninger enn City til å komme tilbake i kamper.

- De er det laget i ligaen med flest spillere som er i stand til å bryte ned et lag i balanse som gir bort lite rom og tid. Så det er ikke overraskende at de er i stand til å vinne på den måten. Der er også Tevez meget god og gir motanderne enda mer å forholde seg til. Og så var det sterkt rent mentalt å greie det i går i en situasjon der alle visste at de måtte gjøre det, sier Tjærnås til Dagbladet.

Mytteri Og apropos Carlos Tevez: Argentineren fikk sine første Premier League-minutter siden 18. september i fjor, og var sterkt delaktig i seieren.  Den kontroversielle 28-åringen var nest sist på Samir Nasris seiersmål og sto bak fire målsjanser i løpet av de 24 minuttene han spilte.

Verken Alsaker eller Tjærnås har noen gang betvilt Tevez' ferdigheter som fotballspiller, men begge satte spørsmålstegn ved om det var riktig av Roberto Mancini å ta ham inn i varmen igjen - om italieneren hadde siste ord - etter den flere måneder lange tjuvpermen hjemme i Argentina.

FREKT FORSØK: Manchester Citys Sergio Aguero forsøker et skudd. Foto: EPA/KERIM OKTEN
FREKT FORSØK: Manchester Citys Sergio Aguero forsøker et skudd. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Ett godt innhopp får ikke Tjærnås til å endre sin oppfatning av hva Tevez har utsatt arbeidsgiveren sin for, men påpeker at det er mange med gullfiskhukommelse der ute.

- Det er rom for tilgivelse også i fotball, og få ting er mer ferskvare enn fotball, der ting raskt blir glemt og stemninger skifter. Likevel: Fotballspillere er blant verdens mest privilegerte yrkesgrener, og når en av de mest privilegerte av de privilegerte velger mytteriet som metode, kan han skru ballen i krysset ti kamper på rad uten at jeg endrer grunnsyn. Men her er det gjort prosesser internt som jeg ikke aner noe om, sier Tjærnås.

MER JUBEL:Carlos Tevez feirer med Samir Nasri etter sistnevntes scoring som sikret seier. Foto:   REUTERS/Phil Noble
MER JUBEL:Carlos Tevez feirer med Samir Nasri etter sistnevntes scoring som sikret seier. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Graden av tilgivelse fra fans og garderoben får han nå ut i fra to kriterier: Prestasjon og viljen til å prestere, der det å blø for drakta er aller viktigst, legger han til.

«Turning point» Også Alsaker er avventende til comebacket, som virket utenkelig da Mancini sa Tevez aldri kom til å spille for ham igjen etter opprøret på innbytterbenken mot Bayern München. En uforbeholden unnskyldning fikk imidlertid italieneren til å fire på egne prinsipper. TV 2-kommentatoren mener vi i går bevitnet et definerende øyeblikk i historien om Premier League 2011/2012.

- Jeg får stå ved de tidligere kommentarene mine. Tevez vil bli målt på de sportslige bidragene han kommer med. Er de gode nok, vil Mancinis grep bli hyllet og genierklært. Hvis han ikke leverer, har Mancini tapt mye autoritet. Alle sesonger har sine turning points - enkeltkamper som setter standarden for det som kommer til å skje. Dersom City skulle vinne gull, vil denne kampen bli stående som det, sier Alsaker.

STRAFFEMÅL: Manchester Citys Sergio Aguero scoret på straffespark. Foto: REUTERS/Darren Staples
STRAFFEMÅL: Manchester Citys Sergio Aguero scoret på straffespark. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer