Sprintløypa i Planica endres

Endrer løypa totalt i Northugs skjebnerenn: - Dette vil ikke Petter like

Petter Northug går «all in» på det de fleste trodde var en lett sprintløype i Planica. Men nå har løypa blitt endret kraftig - til en langt hardere utgave. John Northug er usikker på om sønnen stiller til start.

NY UTFORDRING: Den lette sprintløypa i Planica er blitt endret. Nå er det i stedet en langt lengre og hardere sprintløype som venter Petter Northug i neste helgs skjebnerenn.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY UTFORDRING: Den lette sprintløypa i Planica er blitt endret. Nå er det i stedet en langt lengre og hardere sprintløype som venter Petter Northug i neste helgs skjebnerenn.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GÅSBU (Dagbladet): Det blir store endringer på sprintløypa i Planica neste helg i det som blir skjebnerennet til Petter Northug og flere andre norske sprintere.

Hvem som vinner krigen om å få representere Norge på OL-sprinten, avgjøres likevel ikke i en svært kort og rask sprintløype.

Arrangøren i Planica har nemlig endret på løypa, får Dagbladet opplyst. Den nye sprintløypa er både flere hundre meter lenger og har fått en langt hardere motbakke som vil endre forutsetningene i sprinten.

Til Dagbladet sier pappa John Northug at han er usikker på om sønnen kommer til start i skjebnerennet i Planica.

- Dagsformen blir viktig i slike løyper. Men nå får vi se om Petter kommer seg til startstrek i Planica. Jeg er usikker på det, sier Northug til Dagbladet.

- Jeg skal ta en prat med ham om det senere i dag. Petter er visst litt friskere nå.

Kravet til Northug

Sprintlandslagstrener Arild Monsen sier at det er et absolutt krav at Northug stiller til start i Planica om han vil til OL. Hvordan den nye sprintløypa påvirker Mosvik-ekspressens sjanser, vil han imidlertid ikke spekulere i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer