Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cleveland Indians bytter logo

Endrer omdiskutert logo: - Ikke passende lenger

Cleveland Indians bytter ut deres omtalte Chief Wahoo-logo.

FJERNES: Cleveland Indians kommer til å slutte å bruke Chief Wahoo-logoen på uniformer fra og med 2019. Foto: Patrick Semansky / AP Photo / NTB Scanpix
FJERNES: Cleveland Indians kommer til å slutte å bruke Chief Wahoo-logoen på uniformer fra og med 2019. Foto: Patrick Semansky / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det meddeler baseballaget Cleveland Indians på deres hjemmeside.

Logoen av Chief Wahoo vil ikke bli tatt i bruk på uniformer og capser fra og med 2019.

- Major League Baseball (MLB) er forpliktet til å bygge en kultur basert på mangfold og inkludering gjennom sporten, sier Rob Manfred, ligaens kommisjonær, via en pressemelding.

- Ikke passende

Ligaen og klubben har hatt en dialog over flere år om bruken av Chief Wahoo-logoen.

- Til slutt delte klubben mitt synspunkt om at logoen ikke lenger er passende på banen, sier Manfred, ifølge MLB.com

Klubben har brukt logoen siden 1947.

- Vi har alltid sagt at vi er bevisste og sensitive rundt begge sider av diskusjonen. Mens vi ser at mange av våre fans har vært lenge knyttet til Chief Wahoo, støtter jeg til slutt Manfreds ønske om å fjerne logoen fra våre uniformer i 2019, sier Cleveland Indians-eier Paul Dolan.

Protester

Urbefolkningsgrupper har i lang tid holdt protester utenfor Progressive Field, lagets stadion, på grunn av bruken av logoen.

- Clevelands baseballag har sett at urfolk i Amerika ikke fortjener å bli nedvurdert til maskoter, sier Ray Halbritter, lederen for kampanjen Change the Mascot, i en pressemelding.

Fansens reaksjoner virker å være delte. Der noen påpeker at man støtter klubben, ikke logoen, mener andre at det å fjerne logoen, er å fjerne en del av klubbens historie.

FOX Cleveland holdt en avstemning i 2016 der de spurte om laget burde fjernelogoen. Da svarte 86 prosent at de burde beholde Chief Wahoo-logoen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!