Pål André Helland, Rosenborg og resten av Eliteserie-lagene skal starte sesongen senere kommende sesong. Foto: NTB scanpix
Pål André Helland, Rosenborg og resten av Eliteserie-lagene skal starte sesongen senere kommende sesong. Foto: NTB scanpix Vis mer

Endrer seriestarten kommende sesong

Forbundsstyret har besluttet at Eliteserien skal starte senere på året kommende sesong. I tillegg blir cupfinalen arrangert på et tidligere tidspunkt.

Publisert
Sist oppdatert

NFF og eliteserieklubbene var opprinnelig enige om tidspunktet for seriestart og serieslutt de kommende tre årene. Nå opplyser NFF at de blir gjort noen endringer allerede for kommende sesong.

- Klubbene, via NTF (Norsk Toppfotball), ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundssyret har imøtekommet klubbenes ønsker, forteller leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, i en pressemelding.

Slik blir det

Det har tidligere blitt rettet kritikk mot den tidligere seriestarten i Eliteserien. Tidlig i mars ligger det fremdeles mye snø på enkelte baner i Norge, noe som har skapt trøbbel for avviklingen av kampene i de første serierundene.

Dagens beslutning betyr følgende endringer neste sesong:

  • Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april.
  • Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter og Eliteserien vil da bli spilt på hviledager i EM.
  • Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober, mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg. Dette for å gi bedre flyt i gjennomføringen.
  • Seriespillet avsluttes siste helg i november.

Fisketjønn forklarer endringene slik:

- Verdien av å starte før internasjonal periode i mars er mindre for A-menn nå enn tidligere da de aller fleste spillerne spiller i andre ligaer. Tidlig start er fortsatt viktig for U21 og G19. En lang sesong på høsten er viktig for våre E-cuplag.

- Den reviderte hovedterminlisten gir også mulighet for ytterligere tilpasninger til E-cup ved at det blir mulig, på kort varsel, å utsette seriekamp mellom eventuelle playoffrunder, sier Fisketjønn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer