Endrer seriestarten kommende sesong

Forbundsstyret har besluttet at Eliteserien skal starte senere på året kommende sesong. I tillegg blir cupfinalen arrangert på et tidligere tidspunkt.

Pål André Helland, Rosenborg og resten av Eliteserie-lagene skal starte sesongen senere kommende sesong. Foto: NTB scanpix
Pål André Helland, Rosenborg og resten av Eliteserie-lagene skal starte sesongen senere kommende sesong. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NFF og eliteserieklubbene var opprinnelig enige om tidspunktet for seriestart og serieslutt de kommende tre årene. Nå opplyser NFF at de blir gjort noen endringer allerede for kommende sesong.

- Klubbene, via NTF (Norsk Toppfotball), ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundssyret har imøtekommet klubbenes ønsker, forteller leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, i en pressemelding.

Slik blir det

Det har tidligere blitt rettet kritikk mot den tidligere seriestarten i Eliteserien. Tidlig i mars ligger det fremdeles mye snø på enkelte baner i Norge, noe som har skapt trøbbel for avviklingen av kampene i de første serierundene.

Dagens beslutning betyr følgende endringer neste sesong:

  • Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april.
  • Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter og Eliteserien vil da bli spilt på hviledager i EM.
  • Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober, mens kvartfinalene i NM flyttes tilbake til helg. Dette for å gi bedre flyt i gjennomføringen.
  • Seriespillet avsluttes siste helg i november.

Fisketjønn forklarer endringene slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer