SUNNERE: Kostholdsendringer har gjort LSK-spillerne friskere. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
SUNNERE: Kostholdsendringer har gjort LSK-spillerne friskere. Foto: Kyrre Lien / Scanpix .Vis mer

Endret kosthold har gjort LSK-spillerne friskere

Sykdom og skader betydelig redusert.

||| Endret kosthold har redusert sykdom og skader i Lillestrøm betydelig.

- Vi har gjennomført ganske store endringer i spillernes kosthold. Samtidig har vi fått inn mer Omega3. Blodprøver før og etter har sett stor utvikling. Det går spesielt på at det er mye mindre sykdom og mindre skader enn tidligere. Blodprøvene viser også store forskjeller fra første test til siste test, sier LSKs fysiske trener Geir Kåsene til klubbens eget nettsted lsk.no.

Sportsklubben har samarbeidet med selskapet Itogha om forebyggende helse.

- Effekten av tiltakene har vært oppsiktsvekkende. Ved å sammenligne oppkjøringsperioden for 2009-2010 sesongen med samme periode i 2008-2009 (november-april) ble sykefraværet redusert med 85 prosent, mens fraværet på grunn av skader ble redusert med 57 prosent. Dette har samlet gitt spillergruppen 42 flere treningsdager per måned til samhandling, heter det i en rapport.

Lillestrøm ligger på fjerdeplass i serien med 23 poeng. Kun ett tap er det blitt for LSK, men hele åtte kamper er endt med poengdeling. I helgen lå de gulsvarte under 0-3, men reddet poeng etter tre overtidsmål i Molde.

- Jeg tror det har vært veldig viktig for oss. Vi har fått kontroll på en del som ikke vi har hatt kontroll på tidligere. Det sier seg selv når forsvarsfireren og keeperen har spilt alle kampene til nå. I tillegg at spillerne har vært oftere på trening enn før. Totalt sett har det gitt veldig god effekt, sier Kåsene.

(NTB)