LANGT BAK: Henrik Kristoffersen var ikke i nærheten av de beste i dag. Foto: JAVIER SORIANO / AFP /NTB Scanpix
LANGT BAK: Henrik Kristoffersen var ikke i nærheten av de beste i dag. Foto: JAVIER SORIANO / AFP /NTB ScanpixVis mer

Endret utstyr til finalen:
- Fungerte iallfall ikke

Etter tre strake seire i storslalåm, kom Henrik Kristoffersen ned på jorda igjen.

Henrik Kristoffersen hadde vunnet de tre siste storslalåmrennene, og var ute etter en ny seier i Grandvalira i Andorra i formiddag.

Nylig vant han VM-gull i storslalåm, og så ble det en etterlengtet verdenscuptriumf i bulgarske Bansko, før han igjen sto øverst på pallen i slovenske Kranjska Gora.

24-åringen var med andre ord i storform.

I dag gikk det rett og slett ikke fort nok for Kristoffersen, som til slutt ble nummer 10 i Andorra. Han var nummer ni etter første omgang, og gikk i mål til fjerdeplass i finaleomgangen. Dermed visste han allerede da at det ikke ble pallplass.

Etter finalen avslørte Kristoffersen at han endret på utstyret til den andre omgangen.

- Jeg kjørte med helt andre plater, bindinger, sko og alt. Det fungerte iallfall ikke. Man må tørre og prøve å feile, sier Kristoffersen til NRK.

- Det er slik man må tørre. Ellers kommer man aldri videre. Noen ganger feiler man alvorlig, som vi kanskje gjorde litt i dag, sier han videre.

Han mente ikke kjøringen var «ekstremt dårlig» i noen av omgangene.

- For dårlig

Allerede i første omgang var det klart at nordmannen skulle slite med å sikre seg sin fjerde strake seier i disiplinen. Etter at fem utøvere hadde vært ute i løypa, var Kristoffersen sist av dem i mål, 86 hundredeler bak lederen.

- Det var en svak omgang av Henrik, mente NRK-kommentator Lars Elton Myhre på direkten.

Like etterpå kjørte Alexis Pinturault ned til soleklar ledelse, noe som gjorde at Kristoffersen plutselig var 1,49 bak teten. Nordmannen er nummer ni etter første omgang. Det er 86 hundredeler opp til andreplassen.

- Godt spørsmål, jeg må se litt på video, sier Kristoffersen til NRK på spørsmål om hva som er forskjellen på ham og Pinturault i dag.

- Jeg er for dårlig da rett og slett, det er ikke mer å si om det, sier Kristoffersen etter første omgang.

Sleit

Rasmus Windingstad imponerte med en 2. plass i Slovenia sist, men var ikke i nærheten av å følge opp i dag, og ble til slutt nummer 18.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 15, mens Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i første omgang.

Alexis Pinturault vant klart foran Marco Odermatt og Zan Kranjec. Seiersmarginen ble 44 hundredeler.