Endringer førte ikke til scoring for Vålerenga

- Ingen av lagene fortjente å vinne, men begge kunne gjort det, sier Andresen.

Vålerenga-Aalesund 0-0 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Andresen fikk som kjent full tillit etter krisemøtet med klubbledelsen i forrige uke. Da annonserte manageren at det ville bli gjort forandringer for å snu den vonde trenden. Like før Eliteseriekampen mot Aalesund ble det kjent at Harmeet Singh var vraket fra troppen av sportslige grunner. Det spekuleres i at spilleren kan være på vei til nederlandske Feyenoord.

Det var ikke den eneste forandringen som ble gjort før kampen mot Aalesund. Martin Andresen og Vålerenga spiller normalt i en 4-1-2-3 formasjon, men stilte i stedet opp i en tradisjonell 4-4-2 på Ullevaal i kveld. Håvard Nielsen dannet spisspar med Marcus Pedersen, og sistnevnte var usynlig i store deler av kampen.

Formasjonsskiftet hjalp ikke nevneverdig for et Oslo-lag som slet med å komme til de store sjansene i kveld. I stedet var det Lars Hirschfeld i Vålerenga-buret som reddet laget ved et par anledninger med noen gode redninger.

- Det var en relativ jevn kamp. For vår del var det viktig å sette en struktur på hvordan vi skal spille - å være lojale mot kampplanen. Ingen av lagene fortjente å vinne, men begge kunne gjort det, sier Martin Andresen.
Ampert Det ble ampert ute på matta i den andre omgangen da dommeren blåste for en hodeskade på Morrison like etter at Aalesund hadde skutt ballen ut til innkast for VIF. Da ballen senere ble droppet valgte Aalesund bare å spille videre uten å spille ballen tilbake til hjemmelaget. Det endte med at Fellah fikk det gule kortet etter en frustrerende takling.

- I den ene siutasjonen var det ikke fair play, de burde skutt ballen over, men de gjorde det til slutt, sier Fellah om situasjonen.

Få sjanser Hjemmelaget startet kampen friskt, og fikk tidlig en mulighet ved backen Simon Larsen som raget høyest på et innlegg, men headingen gikk rett på Grytebust. Aalesund kom mer og med i førsteomgangen som var preget av mange individuelle feil.

SISTE FORSØK: Martin Andresen hentet fram taktikktavla da laget slet med å skape sjanser.
SISTE FORSØK: Martin Andresen hentet fram taktikktavla da laget slet med å skape sjanser. Vis mer

Like før pause testet Barrantes skuddfoten fra distanse, og Hirschfeld måtte ut i full strekk for å ta skuddet. Etterpå fikk Myklebust en eventyrlig mulighet da Wembangomo kom seg fri på høyrekanten og fant sin lagkamerat med en 45-graders pasning. Avslutningen gikk rett i klypene til Vålerenga-keeperen.

Vålerenga skapte ikke stort i den første omgangen, men fikk en mulighet før pause. Godt forarbeid av Fellah gjorde at Hæstad fikk en mulighet fra syv-åtte meter, men midtbanespilleren sendte ballen rett i fanget til Grytebust.

Aalesund hadde ikke slått Vålerenga på ti bortekamper før kveldens kamp. Laget stod bokført med ni tap og en uavgjort på Ullevaal. Kjetil Rekdals menn har heller ikke vunnet borte i Eliteserien denne sesongen.