NYE INNFØRINGER: UEFA innfører noen nye regler fra neste sesong. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI / NTB Scanpix
NYE INNFØRINGER: UEFA innfører noen nye regler fra neste sesong. Foto: AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

Champions League-endringer

Endringer i Champions League

En ekstra innbytter i ekstraomgangene og nye kamptidspunkt er noen av nøkkelendringene.

(FourFourTwo): Det er UEFA som i dag melder på sine hjemmesider at det blir endringer i Champions League og Europa League fra og med neste sesong, noe som ble varslet allerede i februar i år.

Her er noen av nøkkelendringene:

Fire innbyttere

Det er mulig å benytte seg av en fjerde innbytter i eventuelle ekstraomganger i sluttspillet. Det gjelder båre i Europa League og i Champions League.

Flere spillere

I Champions League-finalen, Europa League-finalen og Supercupen vil det være mulig å ta ut 23 spillere i troppen. Det betyr at 12 spillere kan sitte på benken i stedet for de vanlige sju. Antallet for alle øvrige kamper er 18 spillere i troppen.

Nye tidspunkt

Avspark i Champions League-kampene vil være 21.00 i stedet for 20.45 som i dag. I tillegg vil to av gruppespillkampene på tirsdager og to på onsdager spilles 18.55. Alle kampene i siste runde av gruppespillet vil spilles samtidig.

I Europa League vil gruppespillkampene spilles 18.55 og 21.00. Her vil også kampene i siste runde av gruppespillet spilles samtidig. Kvartfinalene, semifinalene og finalen vil spilles klokka 21.00.

Klubber kan også registrere tre nye spillere uten restriksjoner etter at gruppespillet i Europa League og Champions League har startet.

Føyer seg inn i rekka

Tidligere i år meldte UEFA at de gjør flere endringer før neste utgave av Champions League. Blant annet vil det bli vanskeligere for klubber som Rosenborg å komme til gruppespillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kun seks lag vil fra neste sesong komme til gruppespillet gjennom kvalifiseringsspill. UEFA har bestemt at tittelforsvarer, vinneren av Europa League og totalt 26 lag vil bli direktekvalifisert til gruppespillet, som omfatter 32 lag. Tidligere har kun 22 lag vært direktekvalifisert, skriver NTB.

Foruten vinneren av de to turneringene går de fire øverste lagene i de øverste rankede landene , som nå er England, Tyskland, Spania og Italia, automatisk til gruppespill.

Det samme gjør også de to beste lagene i seriene i Frankrike og Russland, samt ligavinnerne i Portugal, Ukraina, Belgia og Tyrkia.

Trangere nåløye

Nåløyet for å komme seg inn i turneringen blir trangere og trangere. Det vil nå bli utslagsrunder («champions route») for landene ranket som nummer 11 og nedover. Her skal det kjempes om fire plasser til gruppespillet.

Den norske seriemesteren Rosenborg kommer inn her, siden Norge for øyeblikket ligger som nummer 25 på UEFAs klubbranking.

Dersom vinneren av Champions League kvalifiserer seg til turneringen via seriespill tilfaller den ekstra plassen til landet som er nummer 11 på rankingen