- Endte med tårer

I november var Ole Gunnar Solskjærs (48) tid som Manchester United-manager over. Tidligere United-spiller Danny Webber mener de svake resultatene ikke bare var nordmannens feil.

Ole Gunnar Solskjær fikk nesten tre år som manager på Old Trafford. Foto: Mike Egerton/Pa Photos
Ole Gunnar Solskjær fikk nesten tre år som manager på Old Trafford. Foto: Mike Egerton/Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I «The Debate» på Manchester Uniteds offisielle nettside snakket Andy Cole, Ben Thornley, David May og Danny Webber om klubbens oppturer og nedturer i 2021.

Tidligere Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ble fort et tema.

- Man forventer gode resultater fra Manchester United, men prestasjonene var ikke gode nok, forteller tidligere United-spiller Danny Webber.

- Det var mange høydepunkter med Solskjær, men det endte med tårer. Avslutningen overskygger mye, men vi kan se tilbake på mye fint, sier Dag Langerød, redaktør i Manchester Uniteds supporterklubb, til Dagbladet.

SIER FARVEL: Tidligere manager for Manchester United Ole Gunnar Solskjær sier hadet til klubben etter å ha fått sparken. Video: Twitter / Manchester United Vis mer

- Alt var ikke hans feil

Webber synes det er trist at Solskjær måtte dra.

- Han forlot klubben med verdighet og en ekte forbindelse til fansen. Man forventer gode resultater fra Manchester United, men prestasjonene var ikke gode nok. Alt var ikke Solskjærs feil og det var en kollektiv prestasjon, men nederlagene mot Liverpool og Manchester City var vonde.

Videre forteller han at prestasjonen i Solskjærs siste kamp var for svak.

- Hadde vi fått et resultat så tror jeg Ole fortsatt hadde vært her som manager. Resultatene betyr alt, sier Webber.

- Jeg trodde Solskjær var ferdig etter Liverpool-kampen, men det er vanskelig å si hva som hadde skjedd om resultatene var annerledes. Han kunne nok holdt på jobben, men det var noe som skjedde med prosjektet og det vi har hørt om misnøyen i spillergruppa, forteller Langerød.

FORLOT KLUBBEN: Både Ole Gunnar Solskjær og Michael Carrick har forlatt klubben. Foto: Jason Cairnduff/Reuters
FORLOT KLUBBEN: Både Ole Gunnar Solskjær og Michael Carrick har forlatt klubben. Foto: Jason Cairnduff/Reuters Vis mer

- Vekket gode minner

United-legenden Andy Cole mener det var sterkt av klubben å bli nummer to i Premier League forrige sesong og trekker fram 9-0 seieren mot Southampton.

- Kampen vekket gode minner hos meg. En veldig spesiell kamp, sier Cole som scoret fem mål i 9-0 seieren mot Ipswich i 1995.

Langerød forteller at det store flertallet av fansen fortsatt elsker Solskjær.

- Det var spesielt stor misnøye i sosiale medier, men vi andre vil alltid være glad i Ole Gunnar. Det er mange som er opptatt av å snakke han ned, sier han.

Han tror ikke Uniteds permanente løsning vil få det enkelt.

- Vi kan drømme om at Erik ten Hag eller Mauricio Roberto Pochettino tar over, men presset er enormt og jeg tror det er en vanskelig oppgave uansett. Ikke for å snakke ned Ferguson, men jeg tror han kunne fått problemer når poengsummene og konkurransen er blitt så stor. Det krever enorm kvalitet for å kjempe om tittelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer