KLATRET: Gunn-Rita Dahle Flesjå var sjanseløs på en topplassering i VM i Canada allerede før starten gikk. Terrengsyklisten var nemlig plassert blant de bakerste i feltet, og sa på forhånd at hun ville være veldig fornøyd om hun ble blant de 20 beste. Til slutt endte hun som nummer 18.Foto: Cornelius Poppe / SCANPI
KLATRET: Gunn-Rita Dahle Flesjå var sjanseløs på en topplassering i VM i Canada allerede før starten gikk. Terrengsyklisten var nemlig plassert blant de bakerste i feltet, og sa på forhånd at hun ville være veldig fornøyd om hun ble blant de 20 beste. Til slutt endte hun som nummer 18.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIVis mer

Endte på 18.-plass etter håpløst utgangspunkt

Gunn-Rita Dahle Flesjå avanserte kraftig under VM i Canada.

|||Gunn-Rita Dahle Flesjå var plassert nådeløst bakerst i feltet, men kjempet seg opp fra 56.- til en fin 18.-plass i VM i terrengsykling i Canada lørdag.

Dahle Flesjå stilte som eneste norske syklist til start under VM i Canada. Hun gikk ut knallhardt fra start og var oppe på en 25.-plass allerede etter første runde.

Den tøffe åpningen gjorde imidlertid at hun ikke hadde sjans til å ta igjen de fremste syklistene i VM-løypa. På forhånd sa Dahle Flesjå til NTB at det ville være sinnssykt om hun kom blant de 20 beste, så en 18.-plass er et oppløftende resultat for rogalendingen.

Polske Maja Wloszczowska sikret seg VM-tittelen, 48 sekunder foran Irina Kalentieva (Russland) og 52 foran Willow Koerber Fra USA. Gunn-Rita Dahle Flesjå passerte mållinjen 7 minutter og 18 sekunder bak den polske vinneren.

(NTB)