Eneren vet ikke om han orker å fortsette fram til OL

LAHTI (Dagbladet): Etter gullet i går er Bjarte Engen Vik (29) tidenes største kombinertløper. Nå truer han med å legge opp etter sesongslutt. I Ski-Norge er operasjon overtalelse allerede i gang. - Vi skal snakke OL med ham etter sesongen, og tror han kommer til å fortsette, sier landslagssjef Vegar Granheim til Dagbladet.

- Avgjørelsen venter jeg med til sesongen er over. Det blir tyngre og tyngre å motivere seg for hvert år som går. Særlig sommertreningen er slitsom. Skal jeg satse på OL i Salt Lake City neste vinter, blir jeg borte enda mer enn jeg har vært denne sesongen, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

Motivasjonen avgjør

Før han bestemmer seg, vil han ta et familieråd med samboeren Eva Leistad. - Idretten tar utrolig mye tid. Jeg sliter med motivasjonen på trening, men ikke når det er konkurranser. Hvorvidt det blir OL-satsing eller ikke, er det jeg selv som til sjuende og sist avgjør. - Lysten og motivasjonen avgjør, sier Bjarte Engen Vik.

Sjuk

Siden de to gullene i Ramsau-VM 1999, er kombinertkongen blitt pappa. Elise (sju måneder) skulle vært i Lahti i går sammen med mamma, men VM-turen måtte utsettes fordi veslejenta er blitt sjuk. Hvis feberen går ned, kommer Eva og Elise på besøk til uka. - Det er alltid hyggelig å ha familien rundt seg. I går var det bare faren min som så meg i aksjon. Både han og mora mi, Edel, har støttet seg opp gjennom karrieren. Det spesielle med Edel, er at hun aldri tør å se meg hoppe, sier Bjarte - som tok sitt VM-gull nummer fire i går. Det første tok han i Trondheim 1997 (lagkonkurransen). Deretter fulgte to OL-gull i Nagano 1998 og to VM-gull i Ramsau 1999. I tillegg har Bjarte vunnet verdenscupen to ganger (1998 og 1999).

Forbilde

- Han er den største av alle kombinertløpere. Bjarte er også et forbilde ved å være best når det gjelder, sier Harald Aarhus, formann i FIS` kombinertkomité. - Bjarte imponerer. Han har slitt før VM og måtte droppe verdenscuprenn for å finne igjen formen. Han har aldri vært i en slik siutasjon før et mesterskap, sier landslagssjef Vegar Granheim. Kollega Kristian Hammer er like imponert som landslagssjefen:

- Hoppingen hans var helt rå. Bjarte er en klasse over oss i bakken, sier Hammer.

Knuste all motstand

- Jeg er glad jeg reiste hjem fra prøve-OL, og droppet v-cuprennene før VM. Motgang er en del av idretten som også må takles. På hopptreningene i Lahti har jeg ikke fått det ordentlig til.

- Jeg knuste konkurrentene i bakken. Det er jeg faktisk litt stolt over, sier verdensmester Bjarte Engen Vik.

SLAPPER AV: Bjarte Engen Vik tar en velfortjent pust i bakken. Han er usikker på hvorvidt han skal gjøre pausen mer permanent eller ikke.