Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enerly årets forbilde på Idrettsgallaen

Aksel og Tutta årets utøvere.

(Dagbladet.no): Til stående ovasjoner fra et samlet idretts-Norge kunne Dagfinn Enerly motta velfortjent heder som «Årets forbilde» under Idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi.

– Det har vært enorm hjelp på veien å vite at hele Idretts-Norge står bak meg. Og hjemme har jeg en fantastisk kone, Mona, og tvillingene våre, sa en tydelig beveget Enerly i sin takketale.

Den tidligere fotballspilleren kjemper med sitt fantastiske humør og ukuelige pågangsmot en daglig kamp mot det endelige målet om en dag å kunne reise seg fra rullestolen igjen.

Dobbel Svindal

Men det var ikke bare Dagfinn Enerly som ble æret da norsk idrett feiret store prestasjoner i året som gikk.

Som under VM i Åre i fjor vinter, stakk den «sykemeldte» alpinhelten Aksel Lund Svindal av med to førsteplasser i henholdsvis kategorien «Årets mannlige utøver» og utøvernes egen pris, hvor samtlige registrerte toppidrettsutøvere har hatt anledning til å stemme.

Den sistnevnte prisen får en ekstra spesiell plass på Svindals peishylle.

– Egentlig synes jeg begge prisene er like gjeve, men spesielt er det at andre utøvere stemte meg fram til utøvernes pris, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter prisdrysset.  

ÅRETS FORBILDE: Dagfinn Enerly mottok stående ovasjoner fra alle i Hamar OL-Amfi da han ble kåret til årets forbilde, men hovedpersonen selv ville gjerne dele æren med kona Mona og familien. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
ÅRETS FORBILDE: Dagfinn Enerly mottok stående ovasjoner fra alle i Hamar OL-Amfi da han ble kåret til årets forbilde, men hovedpersonen selv ville gjerne dele æren med kona Mona og familien. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer

Med seier i verdenscupen sammenlagt og to VM-gull var Kjeller-gutten en av forhåndsfavorittene i begge kategoriene.

«Tutta» til topps

Suzann Pettersen har også hatt et strålende 2007 med fem turneringsseire på LPGA-touren , inkludert en majortittel. Som nummer to på tourens pengeliste og verdensrankingen ved årsskiftet, bak Lorena Ochoa, stilte Pettersen sterkt foran årets idrettsgalla.

Pettersen stakk ikke overraskende av med prisen for kvinnelige utøver.

I et ellers noe mannsdominert prisvinnerselskap fikk «Tutta» følge av håndballjentene og to andre kvinner som har betydd mye på hver sin måte i norsk idrett.

Rigmor Andresen fra Bækkelaget Sportsklubb ble beæret med prisen som årets ildsjel for sitt arbeid med Bækkelaget Sportsklubb og Norway Cup der hun har vært med siden begynnelsen, og en slags mor for alle som har deltatt i verdens største fotballturnering.

Løperdronningen Grete Waitz mottok hedersprisen og fremførte takketalen direkte på videooverføring fra sitt hjem i Florida.

Tredje pris til Urhaug

Enerly årets forbilde på Idrettsgallaen

En gjenganger på Idrettsgallaen har vært bordtennisspiller Tommy Urhaug.  I kveld vant mannen som er ranket som nummer én i verden prisen for «Årets funksjonshemmede utøver» for tredje gang.

Andre som ble hedret på Hamar var Odd-Bjørn Hjelmeset (årets navn), John Carew (årets lagspiller), Jaysuma Saidy N\'Dure (årets gjennombrudd), Ailo Gaup (åpen klasse) og Marius Arnesen (årets trener).

VANT FOR TREDJE GANG: Bordtennisspiller Tommy Urhaug vant kategorien for beste funksjonshemmede utøver for tredje gang under Idrettsgallaen.
NATURLIG VALG: Suzann Pettersen har i løpet av 2007 spilt seg opp til en 2.plass på verdensrankingen i golf. Dermed vanket det pris som årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen.
TO PRISER: Aksel Lund Svindal hentet hjem prisen som årets mannlige utøver og toppidrettsutøvernes egen pris.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media