Enerly får 9,5 mill. i erstatning

Største utbetaling til norsk idrettsutøver noensinne.

(Dagbladet.no): Invalidiserte Dagfinn Enerly har fått 9,5 millioner kroner i erstatning etter nakkebruddet som gjorde ham lam under seriens siste bortekamp mellom Fredrikstad og Start i oktober 2005. Det er den største erstatningen noensinne til en norsk idrettsutøver, skriver VG.

Enerly sier gjennom sin advokat Terje Scavenius at han er fornøyd med summen. Han fikk utbetalt pengene i januar i år.

– Det har aldri tidligere blitt utbetalt en slik erstatning til en norsk idrettsutøver. Men så har vi heller aldri tidligere hatt en så tragisk sak, sier advokat Knut Riisa, som representerer forsikringsselskapet Protector.

Ifølge VG har erstatningsoppgjøret en ramme på nesten 20,9 millioner, men Rikstrygdeverket har krav på 1,20 kroner for hver utbetalte krone, og 11,4 millioner går derfor i statskassa.

Til sammenlikning utgjør Enerlys erstatning 95 prosent av den samlede erstatningen norske fotballspillere har fått fra Protector de to siste åra.

I tillegg til erstatningsbeløpet har Enerly fått inntektene fra en Lyn-kamp i Royal League og en kamp mellom Dagfinns Dream Team og Fredrikstad. FFK har også arbeidet gratis på Enerly-familiens hus på Larkollen.

Når Enerlys fortsatt løpende kontrakt med FFK går ut i høst, går han sannsynligvis over på vanlig uførepensjon. Til høsten kommer også bok fra fotballspilleren.

REKORDERSTATNING: Dagfinn Enerly, her med FFKs cuphelter i fjor høst, er fornøyd med erstatningsummen han har fått etter ulykken. Foto: Scanpix
REKORDERSTATNING: Dagfinn Enerly, her med FFKs cuphelter i fjor høst, er fornøyd med erstatningsummen han har fått etter ulykken. Foto: Scanpix Vis mer