Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Enerly hedret Eggen med scoring og seier

Gjorde comeback i rullestol.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Knut Torbjørn Eggen — som gikk bort i februar, bare 51 år gammel — var den definitive hovedpersonen på Fredrikstad stadion i går. Men aller størst var applausen fra publikum da Dagfinn Enerly kom på banen, i rullestol, med ett minutt igjen å spille mellom «Team Eggen» og «Team RBK».

Enerly fikk symbolsk æren av å score Team Eggens 3-1 mål.

For 39-åringen, som ble lam etter en fotballulykke i 2005, var det den perfekte måten å hedre sin tidligere trener og gode kamerat på. Enerly sto sammen med Tor Trondsen og Per Bård Torvik i bresjen for helgens minnearrangement.

- Det har vært utrolig moro, fastslår han.

Tap for RBK Team RBK stilte med Nils Arne Eggen som lagleder og en startoppstilling så stjernespekket at vi tar den med i sin helhet: Ivar Selnæs - André Bergdølmo, Bjørn Tore Kvarme, Rune Bratseth, Jan Hansen - Bent Skammelsrud, Sverre Brandhaug, Ørjan Berg - Karl Petter Løken, Harald Brattbakk og Mini.

Likevel var det altså Team Eggen, ledet av Knut Torbjørn Eggens sønn Leander, som trakk det lengste strået. Daniel Evjen scoret det eneste målet i første omgang, mens FFK-helten Markus Ringberg doblet ledelsen like etter pause. Mini reduserte da ha hen endelig fikk stokket beina riktig åtte minutter før full tid, mens det altså var Dagfinn Enerly bokstavelig talt trillet inn sluttresultatet 3-1.

- Ikke så rart, de stilte jo med fire-fem som fortsatt spiller på toppnivå. Mine spillere la opp for 15 år siden, gliser «taperen» Nils Arne Eggen.

Men å vinne, var ikke det viktigste. Alt handlet omm å hedre Knut Torbjørn Eggen, og pappa Nils Arne nøler ikke med å hylle trekløveret som sto bak både initiativ og gjennomføring.

- Gode samtaler - Har det også vært vanskelig, Enerly?

TAKK, DAGFINN: Nils Arne Eggens lag ble senket av Dagfinn Enerly med Stor-Pumaen i familien Eggen er svært takknemlig for jobben Enerly, Tor Trondsen og Per Bård Torvik for å hedre sønnen Knut Torbjørns minne.
TAKK, DAGFINN: Nils Arne Eggens lag ble senket av Dagfinn Enerly med Stor-Pumaen i familien Eggen er svært takknemlig for jobben Enerly, Tor Trondsen og Per Bård Torvik for å hedre sønnen Knut Torbjørns minne. Vis mer

- Tanken er jo der hele tida på hvorfor vi gjør dette her, men samtidig har vi vært opptatt av at vi skal le og kose oss. Selvfølgelig blir det noen tårer innimellom, men dette skulle være en gledens dag — og jeg tror de fleste har gledet seg.

Dagfinn Enerly føler han har mye å takke Eggen for.

- Knut Torbjørn har vært en fantastisk støttespiller for meg i den perioden jeg har vært igjennom, og det har vært godt å ha ham der. Det har vært mange gode samtaler, bekrefter han.

Små skritt Selv fortsetter han sin daglige kamp for å nå det store målet — å komme seg tilbake på beina. Før jul klarte han for første gang å stå oppreist i vann uten støtte.

- Det er sånne ting som gjør at man får mer trua på at det skal ikke stoppe noe sted før jeg er oppe og går.

- Hva er neste milepæl, har du konkrete mål i forhold til fysiske funksjoner?

- Nei, jeg tar ting som det kommer. Jeg trener hver dag og tar imot alle små skritt med åpne armer. Det er viktig å glede seg over det som skjer på veien, sier Enerly.

- Et kick Den tidligere Skeid-, Moss-, Rosenborg- og Fredrikstad-spilleren avslører at treningsdosene stadig er på vei oppover.

- Det kan godt hende jeg trener mer nå enn da jeg var fotballspiller. Men nå var jeg ikke den som trente mest da jeg spilte fotball. Det er viktig at kroppen får treninga den trenger, og den har nok fått litt mer det siste året enn de seks første. Når man merker framgang, gir det et kick, bekrefter han.

INITIATIVTAGERNE: Dagfinn Enerly, (f.v.), Tor Trondsen og Per Bård Torvik sto i bresjen for helgens aktiviteter for å hedre Knut Torbjørn Eggen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
INITIATIVTAGERNE: Dagfinn Enerly, (f.v.), Tor Trondsen og Per Bård Torvik sto i bresjen for helgens aktiviteter for å hedre Knut Torbjørn Eggen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Et kick ga det også å være tilbake på fotballbanen:

- Herlig!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media