Enerly lettet over Jonsson-dom

Enklere for skadde spillere.

Nakkeskadde Dagfinn Enerly er lettet etter at tidligere Brann-spiller Jonas Jonsson er blitt tilkjent yrkesskadeerstatning.

Jonsson ble skadet da han ble taklet på fotballbanen i 2002, og trygdeetaten ville ikke godkjenne skaden som en yrkesskade. I forrige uke slo Høyesterett fast at Jonssons skade er et resultat av «ordinær utførelse av arbeid», og hendelsen blir derfor sett på som en arbeidsulykke.

Enerly, som selv slapp å kjempe kampen mot rettsapparatet, men fikk sin skade «godkjent» umiddelbart, mener avgjørelsen vil hjelpe andre som lider samme skjebne som de to. Den tidligere FFK-spilleren pådro seg omfattende nakkeskader i den siste serieomgangen i 2005.

- Dommen vil gjøre det lettere for profesjonelle idrettsutøvere å få støtte til skader gjennom trygdesystemet. Dommen gir en viktig trygghet for profesjonelle idrettsutøvere. Selv om min karriere er over, betyr dette mye for alle som kommer etter meg, sa Dagfinn Enerly til NRK.
- Viktig
- Utrolig gledelig at det gikk som det gikk. Det er utrolig viktig for fotballspillere å ha den tryggheten å vite om det skjer noe, så sitter du litt bedre i det, sier Enerly.

Spillerorganisasjonens advokat Terje Scavenius mener dommen bidrar til å fokusere på idrettsutøveres rett til lik behandling som andre arbeidstakere gjennom trygdesystemet hvis en skade skulle oppstå.

- Denne saken åpner for forandringer. Spillerorganisasjonen har vært gjennom flere rettsinstanser før saken gikk vår vei i Høyesterett. Vi er glade for at idrettsutøverne nå har fått større klarhet i hvilke ulykker som dekkes av yrkesskadeforsikringen, sa han.

(NTB)

GLEDER SEG OVER DOM: Dagfinn Enerly ble selv skadd på fotballbanen.
GLEDER SEG OVER DOM: Dagfinn Enerly ble selv skadd på fotballbanen. Vis mer