Enerly satte FFK i brann

Scoret etter 44 sekunder og fikset tre poeng med straffemål.

(Dagbladet.no): FREDRIKSTAD - BRANN 3-2: Det ble en dramatisk kveld i Fredrikstad. Men for de fleste av de 10 400 frammøtte på stadion endte kvelden godt.

Med tre nye poeng tok nemlig de hvite og røde et langt steg mot ny Tippeliga-kontrakt.

Og allerede etter 44 sekunder fikk Fredrikstad-fansen en forsmak på at dette skulle bli en festkveld. Dagfinn Enerly fikk ballen på kanten og sendte av gårde en kule som så mer ut som et innlegg enn et skudd. Men uansett: Den skrudde Enerly-ballen stoppet ikke før den traff nettmasken i det borteste krysset.

Og hovedpersonen står på at det var et skudd.

- Jeg ser keeperen står litt langt ute, men jeg var nok heldig med vinden, innrømmer Enerly.

Store Brann-sjanser

Brann hadde også mye å spille om. For bergenserne handler serieinnspurten om medalje og Royal League. Og Brann-mennene ga seg ikke uten kamp. Gjestene spilte seg til flere store sjanser.

Men også kampens andre mål var rødt og hvitt. Brian West slo en lekker stikker til Markus Ringberg. Svensken satte inn 2-0 midt i første omgang.

Branns østfolding, Raymond Kvisvik, sørget for at bergenserne gikk til pause med fornyet poenghåp med en scoring fra skrått hold like før hvilen.

Rett West

Ti minutter ut i andre omgang var det igjen duket for Fredrikstad-jubel. Roger Risholt gjorde en stor jobb på midtbanen før han slo fram Brian West i stor fart. Den raske FFK-spissen gikk i bakken i duell med keeper Håkon Opdal.

Dommeren blåste og pekte på straffemerket. Fra 11 meter gjorde Dagfinn Enerly ingen feil.

Charlie Miller gjorde forarbeidet til Kvisviks redusering i første omgang. Da Brann reduserte igjen, var nevnte Miller sist på ballen. Skotten dyttet ballen over streken etter at Sæternes hadde forsøkt seg alene med keeper.

På trygg grunn

Fredrikstad har hatt en fantastisk høst, og med dagens seier kan det se ut som om Knut Thorbjørn Eggens menn skal klare det de færreste trodde det var mulig for et par måneder siden: Å beholde plassen i Tippeligaen. De startet dagen på kvalikplass og avsluttet med fire lag bak seg på tabellen.

Og mye av æren for den fantastiske høsten skal Dagfinn Enerly ha. Han ble hentet fra Rosenborg for å fikse ny Tippeliga-kontrakt. Med dagens to mål ga han et nytt solid bidrag.

- Jeg sa da jeg kom i sommer at dette skal vi klare. Og nå skjønner vel flere og flere at det kommer vi til å gjøre, sier Enerly til P4.

Brann kan ha rotet bort medaljesjansen i Fredrikstad i kveld. Vinner Tromsø i morgen mot Odd Grenland, har bergenserne fire poeng opp til bronsen.

- Dette var et langt steg tilbake. Nå må vi vinne de to siste kampene for å kunne bli blant de fire beste, sier Kvisvik til NRK Radiosporten.

Men Brann-vingen skjuler ikke at han er østfolding fortsatt.

- Når vi først skulle tape, så var det for så vidt greit at det skjedde mot Fredrikstad.