- Eneste lyspunkt er om Drillo går

Eks-proff og FFK-helt Kai Erik Herlovsen mener Drillo bør jages fra Fredrikstad.

(Dagbladet.no): Med Bodø/Glimts seier i går ramlet plankebyens stolhet Fredrikstad Fotballklubb under nedrykksstreken. Den gamle klubbhelten Kai Erik Herlovsen mener han vet hvem som har skylda.

- Det er rett og slett bare å få vekk han Egil «Drillo» Olsen fra i dag. Og har ikke styret ringt ham bør de gjøre det straks, tordnet Herlovsen på Radio Fredrikstad i går, skriver VG.

Herlovsen, som selv trener Trøgstad/Båstad i 3. divisjon, er oppgitt over Drillos disposisjoner, og mener den gamle landslagssjefen er feil mann på feil plass. Det toppet seg da Drillo ikke gjorde noen verdens ting i pausen mot Aalesund, forteller Herlovsen til Fredriksstad Blad.

Sier bare det alle tenker

Herlovsen hevder i VG at han bare setter ord på det mange av supporterne i byen tenker. Og skal byens fotballstolthet tro på et forlenget Tippeligaliv er det ifølge ham bare en ting å gjøre: Erstatte Drillo med Knut Torbjørn Eggen og Per Egil Ahlsen øyeblikkelig.

- Noen må si fra. Jeg er frittalende og jeg er en FFK-supporter. Det eneste lyspunktet jeg kan se nå, er hvis Drillo tar hatten sin og går. Hvis ikke, så bør FFK jage Drillo. Og kommer ikke den telefonen fra styret, så havner FFK i 1. divisjon og klubben taper 15 - 20 millioner kroner, konkluderer Herlovsen.Drillo ønsker ikke svare VG på kritikken fra Herlovsen, og hevder han bare tenker fotball. Altså hvordan FFK skal overleve i Tippeligaen.

Krisemøte i ettermiddag

Ifølge Fredriksstad Blad skal den sportslige ledelsen i klubben ha et møte med styret klokka 17 i ettermiddag. For å få alle kortene på bordet, som FFK-direktøren Arve Mokkelbost formulerer det.

DRILLO SITTER: Egil Olsen går av som trener etter sesongen. Men Kai Erik Herlovsen mener det vil løse klubbens problemer om FFK-treneren går før de siste fire serierundene spilles. Foto: Scanpix
DRILLO SITTER: Egil Olsen går av som trener etter sesongen. Men Kai Erik Herlovsen mener det vil løse klubbens problemer om FFK-treneren går før de siste fire serierundene spilles. Foto: Scanpix Vis mer

Men han nekter for at det er et ekstraordinært krisemøte, og hevder fortsatt at styret backer Drillo og resten av trenerteamet.

- Vi må ikke handle overilet, men først og fremst høre hva den sportslige ledelsen har å si. Så får vi sette inn de nødvendige tiltak, sier Mokkelbost.

- DRILLO MÅ BORT: Kai Erik Herlovsen, her sammen med datteren Isabell, mener Drillo har skylda for FFKs svake resultater.