Eneste nordmann i Giro d'Italia: — Gleder meg til å gå i brudd

Offensiv Vegard Stake Laengen vil angripe i det italienske etapperittet.

(procycling.no) Mandag kom første hviledag i årets Giro d'Italia. Etter tre flate etapper i Nederland fortsetter rittet på tirsdag, med start i Catanzaro.

Giroens eneste norske bidrag er trygt på plass i den italienske byen, sør i Italia, når han snakker med procycling.no. Nå gleder Vegard Stake Laengen seg til å ta fatt på flere etapper.

— Kroppen føles bra. Det var ganske lette dager i Nederland, med litt intensitet mot slutten. Så foreløpig er alt greit, men jeg tenker at på neste hviledag så vil nok kroppen merke det litt, spår IAM-syklisten.

— Jeg har fått to oppgaver her i Giroen. Jeg skal hjelpe spurterne våre på de flate etappene, og jeg skal komme meg i brudd eller sørge for at en lagkamerat blir med i bruddet, forteller Stakan.

Håper på bruddsjanser Den høyreiste nordmannen er spent på fortsettelsen av Giro d'Italia, som nå går inn i mer kupert terreng etter starten i det flate Nederland.

— Jeg må innrømme at jeg gleder meg til de dagene der en del av lagets plan er at jeg skal gå i brudd. Så jeg er spent på de lagmøtene vi skal ha fremover og hvilke instrukser som blir gitt der.

— Giroen er et løp der det fort kan gå inn et par brudd. Jeg håper jeg kan være der de dagene det går inn.

— Vi har prestert under par IAM maktet ikke å markere seg på de tre første etappene, men Asker-syklisten er brukbart fornøyd med egen innsats.

— Som lag har vi prestert litt under par. Vi hadde håpet at Pelucchi skulle være litt nærmere i spurtene. Lagets mål er å ta en etappeseier, men det kommer fortsatt mange muligheter, poengterer han.

— Jeg er fornøyd med jobben jeg gjorde på de to spurtetappene, men tempoen kunne gått bedre. Pulsen var høy, men jeg fikk ikke helt kraften ned i pedalene. Jeg er ikke så bekymret. Det var litt som jeg hadde forventet.

Utfordrende oppladning Grunnen til at formen ikke var på topp, helt fra starten, er at IAM stadig har endret på Stake Laengen sitt rittprogram. Giro d'Italia var i nordmannens planer helt fra sesongstart, men etter Liège-Bastogne-Liège hadde laget ombestemt seg.

Omlag en uke før start i Italia gjorde det sveitsiske laget nok en gang helomvending, og annonserte at Vegard Stake Laengen var blant de ni IAM-rytterne som skulle sykle Giroen.

De stadige endringene i rittprogrammet er ikke bare lett å forholde seg til.

— Det gjør formplanleggingen litt vanskeligere. Man må omstille seg hele tiden. Så da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle kjøre i Italia tenkte jeg at jeg måtte ta fri og lade batteriene. Jeg visste jeg kom til å få det tungt de første dagene, men etappene var heldigvis ganske lette. Nå vet jeg at formen kommer etter hvert.

— Jeg kunne ikke holde det gående fra Liège til Giroen bare for å gjøre det bra på tempoen. Da hadde jeg gått på en smell og måtte ha pint meg gjennom tre uker. Det var det ikke verdt, konstaterer 27-åringen.

Tirsdagens etappe i Giro d'Italia er 200 kilometer lang og inneholder to kategoriserte stigninger, samt en rekke mindre bakker.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)